Terra Depremi Devam Ediyor: Hukukçular İstifa Etti!

Son zamanlarda yaşanan Terra çöküşü ile beraber kripto para piyasalarına duyulan güven oldukça azalmış durumda gözükse de, Terra ekibi yaşanan kaosun hemen ardından LUNA için bir çözüm önerisinde bulundu ve ekip halen bunun üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalara her ne kadar devam edilse de Terra’nın Singapur merkezli şirketi Terraform Labs’in şirket içi hukuk ekibi, yaşanan çöküş sonrası görevlerinden ayrıldılar. İşte ayrıntılar…

Terra ekibinde istifalar ardı ardına geldi

Terra’nın Singapur merkezli şirketi Terraform Labs’in şirket içi hukuk ekibi, Terra’nın algoritmik stablecoin’i olan TerraUSD (UST)’nin kripto pazarlarında hasara yol açmasından kısa bir süre sonrası görevlerinden ayrıldılar. Konuyla ilgili düşüncelerine başvurulan önemli bir kaynak, yasal işlemlerin artık dış avukatlar tarafından yürütüldüğünü belirtti.

Terraform Labs genel danışmanı Marc Goldich, baş şirket danışmanı Lawrence Florio ve Noah Axler’in LinkedIn profilleri, istifayı doğruluyor. Bir diğer yandan ise şirket sözcüsü şu sözlerle konuyu açıklıyor:

“TerraForm Labs zorlu bir haftayı atlattı ve son günlerde az sayıda ekip üyesi istifa etti. Ekip üyelerinin büyük çoğunluğu, projenin misyonunu yerine getirme konusunda kararlılığı sürdürüyor. Terra, inanılmaz derecede tutkulu bir topluluğa ve nasıl yeniden inşa edileceğine dair net bir vizyona sahiptir. Şimdi odak noktamız, ekosistemi canlandırma planımızı uygulamak”.

Do Kwon’dan yeni zincir önerisi!

Bir diğer yandan Terra ekosisteminde yer alan projeleri yeni Terra projesine davet eden kurucu Do Kwon, Terra’yı çatallanarak yeni bir zincir oluşturma önerisiyle geldi. Ünlü CEO’nun bu önerisi için kısa süre içinde bir yönetim oylaması yapılması bekleniyor. Yapılacak bu oylamanın sonucunda ise çatallama çözümü onaylanırsa, mevcut Terra, “Terra Classic” olarak yeniden adlandırılıp yoluna devam edecek. Yeni oluşturulacak zincir ise “Terra” adıyla piyasalara giriş yapacak.

Buradaki önemli detay ise ünlü kurucunun ekosisteminde yer alan projeleri geri kazanması olarak karşımıza çıkıyor. Eğer ünlü CEO yeni zincire ekosistemde yer alan diğer projeleri kazandıramazsa çatallamanın pek bir manası olmayacak. Bildiğiniz üzere ekosistemin tamamında yaklaşık olarak 155 adet farklı kripto para projesi yer alıyor. Daha fazla kripto para haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!