Sydney Üniversitesi’inden Çarpıcı Ethereum Raporu!

Bitcoin (BTC)’in enflasyona karşı etkili bir koruma olduğu argümanı uzun süredir gündemde olan bir iddia.  Bitcoin’in son birkaç yıldaki getirileri, şu anda yüzde 6’nın üzerinde olan ve önümüzdeki aylarda daha da artması tahmin edilen enflasyon oranından çok daha yüksek. Bu veriler, varlığın enflasyon için en iyi koruma olarak konumunu sağlamlaştırdığının bir göstergesi. Ancak, lider altcoin Ethereum bu konuda BTC’ye rakip olmaya hazır.

 

Sydney ve Macquarie üniversitesi: Ethereum Bitcoin’inden daha iyi bir koruma sağlayabilir!

Ethereum, piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para konumunda ve giderek Bitcoin’den daha iyi performans gösteriyor. Lider altcoin, henüz Bitcoin‘i tam olarak tehdit eden bir aşamada değil, ancak yeni bir çalışma bu durumun yakında değişeceğini gösteriyor. Araştırmalara göre, Ethereum daha iyi enflasyon riskinden korunma aracı olarak Bitcoin’i tahtından indirebilir Sydney Üniversitesi ve Macquarie Üniversitesi’nden araştırmacılar tarafından yürütülen yeni bir çalışma, Ethereum’un önde gelen enflasyon riskinden korunma aracı olarak Bitcoin’in yerini alma potansiyeline sahip olabileceğini ortaya koydu. Araştırmacılar, kripto para birimleri ana akım olarak kabul edilir hale geldikçe, yatırımcıların artık dijital varlıkları altına, özellikle de Bitcoine göre daha iyi bir riskten korunma aracı olarak gördüğünü açıkladılar.
 
Enflasyon oranı, Fed’in para politikaları nedeniyle son zamanlarda yatırımcılar arasında alarm veriyor.  Para basma oranını durdurmak için çağrılar yapıldı, ancak şu ana kadar devam etti ve enflasyon oranlarının yükselmesine neden oldu. Bu, yalnızca ABD’nin endişe kaynağı değil, dünyadaki diğer ülkeler benzer veya daha yüksek enflasyon oranları kaydediyor. Bu, bireyler ve kurumlar getiri oranlarından yararlanmak için akın ettikçe kriptonun benimsenmesini sağladı. Avustralyalı araştırmacılar, lider altcoin Ethereum (ETH)’da meydana gelen son güncellemeler, altcoin’in Bitcoin’e göre daha fazla tercih edilebileceğini gösterdiğini öne sürdüler. Çalışma, 2022’de gerçekleşmesi planlanan ETH 2.0 güncellemesine işaret ederek, ekosistemin kripto para birimlerinin deflasyonist olabileceğini gösterdiğini söyledi.

 Altın, popülaritesini kaybediyor

Artan enflasyon oranlarının geçtiğimiz yıl kripto paraların benimsenmesini artırdı. Uzmanlar, şu anda artan olan gıda fiyatlarında ve günlük eşyalarda ki fiyat oranları konusunda uyardılar. Enflasyona karşı korumanın bir yolu olarak, altın gözden düştü. Yatırımcılar özellikle Ethereum ve Bitcoin’e yöneliyor.

Altın, uzun süredir yatırımcılar arasında enflasyondan korunmak için tercih edilen yöntem olmuştur, ancak varlığın son birkaç yılda sürekli olarak negatif getiri kaydetmesi nedeniyle, bir zamanlar büyük ölçüde arzu edilen amaca artık hizmet etmiyor. Lider altcoin Ethereum hem altına hem de Bitcoin’e rakip olacak bir konuma gelebilir. Daha fazla kripto para haberi için, Kriptoarena.com adresini takip edebilirsiniz.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!