Şok Düşüş: Solana Tabanlı Bu Altcoin Saniyeler İçinde Eridi! İşte Nedeni

Solana (SOL) tabanlı hareket et ve kazanı uygulaması STEPN GMT), Çin’den çekildiğini aniden açıklamasının ardından Cuma günü keskin bir düşüş yaşadı. İşte detaylar…

Solana tabanlı altcoin, bu duyuruyla yıkıldı

STEPN (GMT), Çin’den çekildiğini duyurmasının ardından dakikalar içinde yaklaşık yüzde 37 düştü ve şu anda, son 24 saat içinde yaklaşık yüzde 29,8 düşüşle 0,876762 seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor.. Düşüş, GMT’yi son iki ayın en düşük seviyesine itti ve Nisan ayına kadar altcoin projesinin büyük kazançlarının çoğunu sildi. GMT’nin Nisan ayındaki rallisi, popülaritesini artırdı ve bu sayede Solana tabanlı altcoin GMT ilk 50 kripto para birimi arasındaki yerini almış oldu. Ancak, ülkenin büyük bir potansiyel kullanıcı tabanına sahip olduğu göz önüne alındığında, programın Çin’den çekilmesi büyük bir engel olabilir.

STEPN’in diğer tokeni GST, son 24 saat içinde yaklaşık 24 düşüşle 1.55 dolara düştü. Çökme aynı zamanda GMT vadeli işlemlerinde toplu tasfiyelere neden oldu ve son 24 saatte 23 milyon dolarlık rekor bir tasfiye gerçekleşti. Bir Twitter gönderisinde STEPN, 15 Temmuz’dan itibaren Çin’deki kullanıcılara GPS hizmetleri sağlamayı durduracağını söyledi. Hareket, “ilgili düzenleyici makamlara” yanıt olarak geldi. GPS’in, kullanıcıları hareket ettikleri için ödüllendiren uygulamanın ayrılmaz bir parçası olduğu göz önüne alındığında, uygulama Çin’de etkin bir şekilde kullanılamaz olacaktır.

Çin’deki kripto karşıtı tutum ve incelemeler bu kararın alınmasına neden oldu

Hareket muhtemelen Çin’deki kripto para birimlerine karşı hükümet incelemesine bağlı. STEPN’in kullanıcıları uygulamayı kullandıkları için kriptoyla ödüllendirdiği göz önüne alındığında, muhtemelen bazı düzenleyici tepkileri çekmiştir. Çin, 2021’de kripto para birimlerini etkin bir şekilde yasakladı ve son zamanlarda kripto ticareti için ağır para cezaları ve hapis cezası verdi. STEPN, büyük ölçüde NFT kullandığı için bazı düzenleyici incelemelerden kaçınmış olabilir. Ama durum artık öyle görünmüyor.


Başarısının yanı sıra, Solana tabanlı STEPN, gelecekte uygulanabilirliği olmayan potansiyel bir ponzi şeması olduğu için eleştiriler aldı. Eleştiri, uygulamanın ödüllerini koruyabilmesi için sürekli olarak yeni kullanıcıları çekmesi gerektiği gerçeğine yönelikti. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi son Terra çöküşünü tahmin etmiş olan kripto para yorumcusu AlgodTrading, STEPN’in sonunda benzer bir kaderle karşılaşmasını beklediklerini söyledi. Algod ayrıca GMT’de short pozisyon almayı planlamıştı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!