Solana (SOL)’da Kritik Gelişme: 3 Analist Kötü Gidişatı Değerlendirdi

Ethereum (ETH) ağındaki ortalama işlem ücretleri 48,33 dolara ulaşırken, Solana (SOL) ağındaki zincir üstü aktivitede artış gözlemlendi

 

Yatırımcılar stake ediyor! Uzun vadede hedef 240 dolar

Staking Rewards verilerine göre, 84 milyar dolar değerindeki Solana tokenlerinin yüzde 76’sından fazlası, yüksek getirili faiz ödemeleri karşılığında kullanıcılar tarafından stake edildi. Solana ağındaki stake artışı, dolaşımdaki SOL arzını azalttı. Tarihsel olarak, bir varlığın kıtlığı, fiyat için yükselişİ tetikler. Analistler, SOL fiyatının 200 doların altındaki düşüşün ardından toparlanmasını ve bir hafta içinde geri dönüş yapmasını bekliyor. Solana ağı Perşembe günü ağ tıkanıklığı yaşadı ve kripto topluluğu, Ethereum katilini merkezileşme ve şeffaflık eksikliği nedeniyle eleştirdi. 18 saatlik bir kesinti süresinin ardından SOL ağı, tıkanıklığın nedenini henüz açıklamadı.

Solana’nın zincir üstü etkinliği, Ethereum ağındaki geliştiriciler ve kullanıcılar daha ucuz işlem ücretleri için sermayelerini SOL’a yönlerdiği için arttı. Solana, DeFi ekosisteminde en iyi seçenek olarak ortaya çıktı. Ethereum katili olarak popüler olan altcoin şu anda düşüş trendinde ve 178.78 dolardan işlem görüyor. Bir kripto para analisti olan Crypto_Ed_NL, düzeltmenin tamamlandığından emin değil. Diğer bir analist ve YouTuber Tyler Hill ise Solana fiyatının ivme kazanmasını bekliyor. Hill, “15 Aralık, bu kilit destek seviyesini tekrar görmek ve 200 doların üzerine çıkmamız gereken son gün.” açıklamasını yaptı. FXStreet analistleri Solana fiyat trendini değerlendirdi ve düşüşün ardından 240 dolara yükseleceğini tahmin ediyorlar.

Kurumsal yatırım Solana (SOL)’ya yöneldi

Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi, CoinShares’e göre, kripto varlık ürünleri geçen hafta yaklaşık 200 milyon dolar değerinde giriş gördü. Ancak, görünüşe göre “yatırımcı tedirginliğine” yanıt olarak hafta sonunda büyük çıkışlar meydana geldi. Rapor “Dijital varlık yatırım ürünleri, geçen hafta Bitcoin fiyatlarının aynı dönemde yüzde 7 düşmesiyle 184 milyon ABD Doları tutarında giriş gördü ve bu da yatırımcıların son fiyat zayıflığını bir satın alma fırsatı olarak görmeye devam ettiğini gösteriyor. Hafta sonunda meydana gelen çöküş, 40 milyon dolarlık çıkışa yol açtı.” ifadesini kullandı.

Firmaya göre, büyük bir akıllı sözleşme platformu, yaşanan sert düzeltmeden etkilenmemiş gibi görünüyor. Rapor, “Solana, son fiyat çöküşünden etkilenmeden, hafta boyunca toplam 4,6 milyon dolar tutarında girişlerin devam ettiğini gördü.” açıklamasını yaptı. Rapora göre, Solana (SOL), piyasadaki gerileme sırasında geçen hafta toplam 4,6 milyon dolarlık giriş gördü. Geçen haftaki raporda CoinShares, Solana ve Polkadot’un (DOT) kurumsal yatırım için “kazananlardan” biri olarak adlandırdı.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!