Solana Kritik Desteği Kırdı! Ne Kadar Düşebilir?

Solana (SOL), son 24 saat içinde grafiğinde yüzde 2 oranında düştü. Son 24 saatte, SOL’un fiyatı üzerinde güçlü bir düşüş etkisi oldu. Şu anda coin 34 dolar seviyesinde destek buldu.

SOL hangi yönde hareket edecek?

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Piyasa da ayılar tarafından ele geçirildi, Bitcoin (BTC) son 24 saattir 20.000 dolar civarında geziniyor. Diğer piyasa hareketlileri de kendi grafiklerinde geri çekildi. Kripto para biriminin teknik görünümü, Solana’nın fiyatının daha da düşebileceğini düşündüren negatif fiyat hareketine işaret etmeye devam ediyor. Piyasadaki satış baskısı, SOL fiyatının tekrar düşebileceğini gösteren artmaya başladı. Bugün küresel kripto para birimi piyasa değeri, son 24 saat içinde yüzde 0.2’lik bir düşüşle 977 Milyar dolar seviyelerinde. Solana şimdi 40 dolar seviyesinin altına düştüğü için, SOL şimdi daha fazla düşmeye eğilimli olabilir.

24 saatlik grafik incelendiğinde, SOL 36 dolardan işlem görüyordu. Mevcut fiyat seviyesinden daha fazla geri çekilme, kripto parayı 34 dolara itecektir. Kripto para için genel direnç 38 dolarda kaldı, eğer satın alma gücü geri dönerse, SOL 38 dolarlık fiyat seviyesini tekrar ziyaret etmeye çalışabilir. SOL, önemli bir süre boyunca 38 dolar seviyesinin üzerinde kalmayı başarırsa, grafikte 44 dolarlık seviye mümkün olabilir. Solana kendisini 34 dolarlık destek çizgisinin yakınında tutamazsa, bir süre içinde kendisini 26 dolara kadar sürükleyebilir. İşlem gören altcoin’in miktarı kırmızı renkteydi, bu da düşüşü ve artan satış baskısını gösteriyordu.

Solana teknik analizi

Solana, bir günlük grafikte satın alma gücünde düşüş gösterdi. Solana için 24 saatlik grafikteki teknik görünüm, fiyatın daha da düştüğüne işaret etti. Yukarıda belirtildiği gibi, alıcıların sayısı düştü. Göreceli Güç Endeksi bir düşüş kaydetti ve satıcıların piyasadaki alıcılardan daha fazla olduğunu gösteren yarım çizginin altına düştü. Artan satış baskısına paralel olarak, Chaikin Para Akışı da sıfır çizgisine doğru hareket etti. Gösterge, sermaye giriş ve çıkışlarının miktarını temsil eder. Bu okuma, sermaye girişlerinin değer kaybettiği anlamına geliyordu.


Solana, bir günlük grafikte satın alma sinyalini gösterdi. Mevcut fiyattan Solana, fiyat aynı seviyede kalırsa alıcılardan gelen talebe tanık olabilir. Ayılar kontrolü ele geçirmiş olsa da, SOL bir günlük grafikte satın alma sinyalini yanıp sönüyor. Yönlü Hareket Endeksi (DMI) negatifti, bu da fiyat yönünün düşüş eğiliminde kalacağı anlamına geliyordu. DMI’da -DI çizgisi +DI çizgisinin üzerindeydi. Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması (MACD), fiyat eğilimlerini ve geri dönüşleri gösterir. MACD, bir satın alma sinyaline bağlı yeşil histogramları yanıp söndü. SOL’un 44 doları geri kazanması için, alıcılardan gelen gücün çok önemli olduğu kanıtlanacaktır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!