Şok Rapor: DOGE Suçlular Tarafından Kullanılıyor!

Raporlara göre kripto para piyasasının popüler memecoin’i Dogecoin (DOGE)’nin yasadışı faaliyetlerde kullanım oranı son derece artmış bulunuyor. İşte detaylar…

Araştırmalara göre DOGE, suç faaliyetlerinde yaygın derecede kullanılıyor!

Elliptic Connect tarafından 22 Haziran tarihinde yayınlanan bir araştırmaya göre kripto para birimlerinin dolandırıcılık faaliyetleri, Ponzi şemaları, terorizm gibi birçok kötü alanda kullanımı tavan seviyelere çıkmış bulunuyor. Araştırmaya göre DOGE, dolandırıcılık ve Ponzi şemalarını içeren yaklaşık 50 yüksek profilli suç örneğini mümkün kılıyor. Öne çıkan suçlardan biri ise Çin polisinin yaklaşık 20 milyon dolarlık DOGE’ye el koymasına yol açan Plus Token Ponzi şeması olarak karşımıza çıkıyor. Hatırlayacağınız üzere 2021 yılında 119 milyon dolarlık Dogecoin madenciliği dolandırıcılık yöntemi ile dikkatleri çeken Türk Ponzi şeması da buna bir örnek olarak karşımıza çıkıyor.

Terörizmin finansmanı kapsamında ise karşımıza Hamas terör gruplarına giden 40.235 dolarlık DOGE adreslerinin aracılığı çıkıyor. Özellikle, Tether ve Bitcoin, sırasıyla 4,1 milyon dolar ve 3,3 milyon dolar alan belirli cüzdanlarla bu metrik altında en üst sırada yer aldı. Araştırmacılar, çocuk cinsel istismarı yönünde kullanılan ödeme yöntemi olarak yaklaşık 3.000 dolar değerinde DOGE kullanıldığını kaydetti. DOGE adreslerinin kötü amaçlı kullanıldığı bir başka yol ise uyuşturucu ve çalınan veriler için ödeme yöntemi olarak kullanılması olarak karşımıza çıkıyor.

Araştırmacılara göre DOGE, bilgisayarları kötü niyetli olarak kripto para madenciliği yapmak için ele geçiren kötü amaçlı yazılımların yayılmasında da kullanılıyor. Kötü amaçlı yazılımlar ise şimdiye kadar yaklaşık olarak 29 bin dolar değerinde DOGE token’ı ele geçirmiş bulunuyor.

“Şeffaflık son derece önemli bir hale geldi”

Daha önce kriptoarena.com olarak belirttiğimiz üzere Tesla CEO’su Elon Musk’ın DOGE üzerindeki emeği son derece büyük. Hatırlayacağınız üzere 2021’de inanılmaz bir ivme kazanan Dogecoin’in yükselişinden bu yana DOGE, kripto piyasasındaki faydasını artıran birçok gelişmeye tabii tutuldu. Araştırma içerisinde bulunan bir metin ise şu şekilde:

“Perakende yatırımcılar ve borsalar için Dogecoin yatırımı ve kullanımı konusundaki şeffaflık giderek daha önemli hale geldi. Başlangıçta bir memecoin olarak geliştirilmiş olmasına rağmen Dogecoin, Elon Musk’ın SpaceX’i de dahil olmak üzere büyük işletmeler arasında benimsenme ve değer açısından çarpıcı bir şekilde değer kazandı ve ödeme yöntemlerinde karşı tarafları doğrulamak için daha büyük bir ihtiyaç oluşturdu.”

Son olarak bildiğiniz üzere birçok suçlu, Bitcoin ve Monero gibi gizlilik merkezli diğer kripto para birimlerini kullanıyor ve kripto para birimlerinin kötü amaçlarla kullanımı son derece artmış bulunuyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!