Teknik Analiz: Bitcoin İçin Kritik Seviyeler Belli Oldu!

Kripto para piyasasında birçok kişinin takip ettiği bir teknik analist, lider kripto para birimi Bitcoin hakkında yorumlarda bulundu ve BTC için kritik seviyeleri açıkladı. İşte detaylar…

Teknik analist, Bitcoin için kritik seviyeleri açıkladı!

Fairlead Strategies’in kurucusu olan teknik analist Katie Stockton, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’in kripto para piyasalarındaki düşüş trendi nedeniyle pek ses getirmeyecek bir rahatlama rallisi görebileceğini öne sürüyor. Öte yandan Bitcoin için yorumlarda bulunan teknik analist, kritik destek seviyelerini de takipçilerine aktardı. Analist, Bloomberg ile yaptığı röportaj esnasında Bitcoin ve birçok altcoin projesinin “uzun bir süredir düşüş eğiliminde olduğunu” belirterek, satışın büyüklüğünün “aşağı yönlü momentum açısından biraz şok edici etkisi” olduğunu da bildiriyor. Teknik analist, “bu tür bir düşüşle destek seviyelerinin kaldırıldığını” ve son destek seviyesinin “zaten bir sonraki destek seviyesinde olmamıza yetecek kadar kararlı bir şekilde kırıldığını” ekledi. Stockton, bu destek seviyelerinin uzun vadeli seviyeler olduğunu da bildiriyor. Bir diğer yandan Stockton kritik seviyeleri açıklarken Fibonacci yöntemini kullandığını belirtiyor ve Bitcoin için kritik destek seviyelerini 18.300 dolar ila 19.500 dolar aralığında görüyor.

Teknik analist, kripto varlıklar ve hisse senetleri arasındaki düşüş eğiliminin ve korelasyonun orta vadede devam etmesini beklemesine rağmen, hisse senetlerinin “bu hafta veya önümüzdeki birkaç hafta” kısa bir ralli göreceğini ekledi. Stockton’a göre, piyasalarda riskten kaçınma hissi hüküm sürdüğü için böyle bir korelasyon “normal” seviyede gözüküyor.

Katie Stockton’dan BTC için “güvenli liman” yorumu!

Piyasada durgunluk ve düşüş eğilimi hakimken analiste göre BTC, birçok altcoin’den daha iyi performans gösteriyor ve sektörde “güvenli liman” olarak kalırken “kripto para piyasasındaki daha zayıf yatırımcıların çoğunu derinden etkiliyor”. Teknik analistin sözleri ise şu şekilde:

“Bana göre tamamen yıkılmayacaklar. İvmenin değişmesini bekleyerek elde edilebilecek yatırım döneminde güvenin yeniden inşa edileceğine inanıyorum.”

Analist, zayıf ve güçsüz şirketlerin, piyasa toparlanmaya başladığında bazı büyük fırsatların ortaya çıkmasını beklemesine rağmen, muhtemelen hayatta kalamayacaklarını söyledi. Analiste göre bu fırsatlar, “bir varlık sınıfı olgunlaştıkça doğal olan” daha az oynaklıkla gelebilir. Stockton, kurumsal ilginin zaman içinde büyümeye devam etmesinin beklendiğini söyledi. Hisse senetleri de anlık olarak yatırımcı güvenini etkileyen “volatilite rejiminde”. Öte yandan analist bazı rakamlara atıfta bulunarak, “yüksek büyüme alanının”, “bazı metrikler tarafından ciddi şekilde aşırı satıldığını” da iddia ediyor. Son olarak daha önce kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere teknik analist Stockton geçtiğimiz yılın sonlarında, lider kripto para biriminin 89.000 dolara yükselebileceğini tahmin etmişti. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’in fiyatı ise anlık olarak 20.268,85 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!