Dünyanın En Büyük Sinema Zinciri AMC’den Yeni Kripto Para Hamlesi!

Dünyanın en büyük sinema zinciri ABD AMC Entertainment, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, yıl sonuna kadar Bitcoin (BTC) ile ödeme kabul etmeye başlayacağını belirtmişti. Şirketin CEO’su Adam Aron, 15 Eylül’de yaptığı duyuruda, firmanın ödeme yöntemi olarak kabul edeceği kripto para birimlerinin sayısını artıracağını söyledi.

AMC, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash’i kabul edecek

CEO Aron, AMC’nin Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash’i de kabul etmeyi bekleyeceğini belirtti. Yönetici şirketin, 2021’in sonuna kadar lider kripto para birimini ödeme aracı olarak kabul etmek için gerekli olan bilişim teknolojileri sistemlerine sahip olacağını söylemişti. AMC’nin Bitcoin hamlesi sevinç yaratırken, akıllara da önemli bir soruyu getirmişti. Bu girişim, son derece spekülatif iki varlığın birleşimine işaret ediyordu: vahşi oynaklığı ile bilinen Bitcoin ve Reddit’in tartışmalı WallStreetBets forumunda perakende trader’lar tarafından tercih edilen ve meme odaklı  hisse senedi yıldızı haline gelen AMC.

 

AMC hisseleri, bu yılın başlarında Reddit’in meşhur WallStreetBets forumunda perakende trader’lar tarafından tercih edilen bir meme hissesi haline geldiklerinde, yükseliş kaydetti Hisse fiyatları, sene başında sadece 2 dolardan işlem görürken, yılın başından bu yana yüzde 2,242 arttı. Yahoo’ya göre, geçen ay boyunca AMC hissesi, yüzde 37 artışla dün piyasa kapanışında 46.86 dolara ulaştı! Haziran başında, AMC hissesi yüzde 25 gerilemeden ve mevcut seviyelere geri çekilmeden önce tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 62.55 dolara yükseldi.

Kripto para piyasası toparlanıyor

Kripto para piyasaları,  Asya seansı sırasında yükseliş kaydetti. CoinGecko verilerine göre, an itibariyle piyasa değeri yüzde 3’lük bir artışla 50 milyar dolar artarak 2.26 trilyon dolara ulaştı. Ethereum yüzde 7’lik bir kazançla 3.634 dolardan işlem görüyor. ETH’nin daha önemli kazanımlar elde etmek için 3.900 dolar seviyesindeki direnci geçmesi gerekirken, 3.200 dolarda önemli bir destek noktası bulunuyor.

 

Bitcoin, ”Altın Haç” modeli  ve 7 Eylül’deki piyasa düşüşünden bu yana en yüksek seviyede işlem görüyor. BTC, an itibariyle yüzde 3 artışla 48.424 dolardan işlem görüyor. Litecoin, AMC haberlerinden sonra ivme kazanarak, yüzde 6 artışla 191 dolara ulaştı ancak son 24 saat içinde 645 dolarda kalan Bitcoin Cash’te herhangi bir fiyat artışı olmadı. Şu anda iyi performans gösteren kripto para birimleri arasında gün içinde yüzde 8 artış ie Uniswap, yüzde 18 yükseliş kaydeden Avalanche ve yüzde 8 artan Polygon MATIC bulunuyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!