Dikkat: Shiba Inu ve Dogecoin Programdan Kaldırıldı!

Popüler kripto para birimi değişim platformu Crypto.com, Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) gibi önde gelen meme coin projelerinden ilham alan kripto para birimleri de dahil olmak üzere, Crypto Earn ödül programından 15 kripto para birimini kaldırdı. İşte detaylar…

Dogecoin ve Shiba Inu da dahil olmak üzere birçpk proje programdan kaldırıldı

Platform, üç yeni kripto para biriminin dahil edilmesiyle birlikte bu 15 kripto para biriminin kaldırıldığını duyurdu: Zilliqa (ZIL), Fantom (FTM) ve NEAR, kullanıcıların platformun yerel kripto para birimi CRO’dan 4.000 dolardan fazlasına sahip olmaları durumunda, yılda yüzde 5 ve yüzde 6’ya varan ödül oranlarına izin veriyor. Birkaç kripto para biriminin kaldırılmasının yanı sıra, Crypto.com, İngiliz Sterlini, Avustralya Doları, Kanada Doları ve ABD Doları’nın değerini izleyen beş stablecoin’in ödül oranlarını, bazı kullanıcıların geleneksel finansal platformlarda görülen yıllık yüzde oranlarına kıyasla yüzde 0.1 gibi düşük ve esnek tasarruf miktarlarına değiştirdi.

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Crypto.com’in bu stablecoin’lerde (TGBP, TAUD, TCAD, TUSX ve USDP) daha düşük ödüllere geçişi, birkaç borç verenin likidite ile mücadele ettiğini gören bir kripto para birimi ayı piyasasının ortasında geliyor. Celsius Network para çekme işlemlerini durdurdu ve iflas başvurusunda bulunmayı düşündüğü söylenirken, Babel Finance ve kripto borsası CoinFLEX para çekme işlemlerini durdurdu ve kurtarma planlarını hızlandırmaya çalışıyor..

Yatırımcıların bir kısmı tepki gösteriyor

Kripto para birimi komisyoncusu Voyager Digital, Bankman-Fried’in nicel ticaret firması Alameda’dan 500 milyon dolarlık bir kredi limitine güvenirken, başka bir kripto borç verme platgormu olan BlockFi, firmadan 250 milyon dolarlık bir döner kredi tesisi aldı. Crypto.com, yaptığı token’leri neden kaldırdığını söylemedi. Duyuruya tepki gösteren bazı kullanıcılar, Shiba Inu (SHIB) ve Dogecoin (DOGE)  ödüllerinin artık platformda bir seçenek olmadığı endişesini dile getirirken, diğerleri kripto para birimi borsasının stablecoin’lerdeki düşük faiz oranlarını eleştirdi.

Ancak diğerleri, Crypto.com “uzun vadeli sürdürülebilirliğe” doğru ilerlediğini savundu ve platformu piyasa koşullarına hızla uyum sağladığı için övdü. Ödül değişikliği, Crypto.com’in Apple Pay’in platformuna entegrasyonunu duyurmasından kısa bir süre sonra geldi ve kullanıcıların ödeme yöntemiyle kripto varlıklar satın almalarına izin verdi. CRO’nun fiyatı başlangıçta Apple Pay duyurusunda yükselirken, DOGE ve SHIB’in ödül programından çıkarılmasından sonra düştü. CRO grafiğine bakıldığında, kripto para birimin son 24 saatte yaklaşık yüzde 7 düşüş yaşadığı görülüyor. Şuan CRO fiyatı yaklaşık 0.117071 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!