Shiba Inu (SHIB)’ya İspanya’dan Müjde!

Shiba Inu (SHIB) resmi İspanyol Twitter sayfasından yapılan açıklamaya göre, ilaç ve beslenme şirketi Nutrymet, Shiba Inu’yu resmi olarak bir ödeme yöntemi olarak kabul etti.

Shiba Inu, meme coin etiketinden kurtulmaya başladı

Nutrymet’in resmi web sitesine göre ise şirket, Aile ve Toplum Sağlığı Hekimliği alanında insan beslenmesi ve diyetetik alanında yüksek lisans yapan Elena Téllez Suárez gözetiminde İspanya halkına tıbbi danışmanlık ve beslenme danışmanlığı sağlıyor. Nutrymet’in Instagram ve Facebook’ta sosyalmedya kanalları mevcut. Bu ortaklığın yanı sıra, Türkiye’de özel olarak işletilen bir ambulans hizmeti olan Vita Plus, hizmetleri karşılığında Shiba Inu token’i bir ödeme yöntemi olarak kabul edildiğini açıkladı.

14 Mart’ta New Jersey’de “$499 Down Now” adlı büyük bir otomobil bayisi, Shiba Inu, BONE ve LEASH dahil olmak üzere Shiba Inu’nun tüm yerel kripto para birimlerini bir ödeme yöntemi olarak kabul etti. Dünyanın dört bir yanındaki küçük işletmeler, Shiba Inu’yu ödeme olarak giderek daha fazla kabul ediyor. Bu, SHIB ekosistemi için önemli bir destek. Kuruluşundan bu yana meme coin etiketi ile anılan Shiba Inu, bu gelişmeler ışığında, meme coin etiketinden kurtulmaya başladı diyebiliriz.

SHIB topluluğu Türk yetkililerle temasta

Küçük işletmeler dışında, önde gelen şirketler de ödeme olarak SHIB’i kabul etmek için yarışıyor. Bugün New York tabanlı NOYACK Logistics Income (NLI), Shiba Inu’yu ödeme olarak kabul eden ilk GYO oldu. KriptoArena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi, bir başka büyük gelişme de, Türkiye Ekonomi Bakanı’nın Shiba Inu hakkında topluluk üyeleriyle fikir alış verişinde bulunuyor olması.

AK Parti grup başkanvekili ve ekonomi bakanı Mustafa Elitaş, ”Shiba Inu Türkiye” ile buluştu. SHIB proje lideri Shytoshi Kusama’ya göre, bir ülkenin ekonomi bakanının Shiba Inu’yu ele alması,önemli bir gelişme. Shiba Inu Türkiye, Mustafa Elitaş başkanlığında parlamento yetkilileri ile Shiba ekosisteminin ele alındığı yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdi. 2021 ve 2022’de liranın sert düşüşü sırasında SHIB ve Tether ile Türk lirası çiftlerindeki alım satım faaliyeti, Bitcoin‘den beş kat daha yüksek oldu. Bu veriler, toplantının içeriği konusunda somut fikir veriyor. Lira, 2021’de dokuz kez dolar karşısında değer kaybetti. 2022’nin başından beri lira yüzde 5, 2021’de ise yüzde 46,5 değer kaybetti. Lira, dünyada dolar karşısında en çok değer kaybeden üçüncü para birimi oldu. Sadece Küba pezosu ve Libya dinarı, Lira’dan daha kötü performans gösteren para birimleri oldu.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!