Shiba Inu Balinaları Harekete Geçti: 130 Milyon Dolarlık Transfer!

Kripto para piyasası son 24 saat içerisinde düşüşe geçerken önde gelen kripto para balinaları Shiba Inu için harekete geçti ve 130 milyon dolarlık transfere imza attı! İşte detaylar…

Shiba Inu balinaları varlıklarını taşıyor

Shiba Inu (SHIB) ekosistemi için inşa edilen Ethereum (ETH) için bir layer-2 blockchain olan Shibarium’un lansmanının ortasında son birkaç gün içinde, her biri en az 1 milyon dolar olan 29 işlemde balina adresleri tarafından 131,57 milyon dolar taşındı. Elde edilen verilere göre, toplam işlem miktarı (en az 1 milyon dolar) Shibarium’un resmi lansmanından hemen önce, 16 Ağustos’tan bu yana gerçekleşti.

Bu veriler 18 Ağustos’ta, protokolün bildirilen başarısızlığından bir gün sonra toplandı ve Shibarium kullanıcılarının 1.000 ETH’sini köprü sözleşmesinde kilitleyerek fonların güvenliği ve projenin geleceği hakkında endişeleri artırdı. Bu da mevcut balina hareketlerini daha da önemli bir bilgi haline getiriyor. Toplamda 15,34 trilyon SHIB, yalnızca bu dev balinalar tarafından taşındı ve 589,35 trilyon SHIB’lik toplam arzın %2,6’sını oluşturdu. SHIB’nin her bir işlem anındaki fiyatı dikkate alındığında, 29 benekli balina işlemi arasında işlem başına ortalama 4,53 milyon dolar karşılığında toplam 131,57 milyon dolar taşınmıştır.

SHIB balinaları merkezi borsalardan ayrılmadı

Değerlendirilen 29 işlemin tamamında, merkezi bir borsa adresinden bilinmeyen bir adrese, genellikle para çekme olarak tanımlanan ve bir satın alma işleminin gerçekleştiğine işaret eden hiçbir işlem yapılmamıştır. İşlemler oldukça dengeliyken, veriler şu şekilde:

  • Bilinmeyen bir adresten CEX’e (para yatırma, genellikle satış anlamına gelir)
  • CEX adresinden CEX adresine (dahili işlem, bakım için)
  • Bilinmeyen adresten bilinmeyen adrese (ne anlama geldiklerini bilmek imkansız)

İlginç bir şekilde, kurumsal yatırımcılar Cumberland (“0xad6…d8862”) ve Wintermute Trading (“0xdbf…dc080”) tarafından bilinen iki adres de aşağıdaki gibi tespit edildi:

  • Cumberland’dan Bilinmeyene: 200,87 milyar SHIB (1,71 milyon dolar)
  • Wintermute tarafından bilinmeyen: 330,57 milyar SHIB (2,81 milyon dolar)
  • Wintermute’tan Binance’e – 150 milyar SHIB (1,27 milyon dolar)

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere SHIB’in bilinen en büyük balinası, birden fazla adrese sahip olan Binance’dir. En büyük tek balina adresi, 43,73 trilyon SHIB (371,31 milyon dolar) tutan kripto borsası Crypto.com’a (“0xf3B…302A3”) aittir. Bu işlemlerin ardından birçok yatırımcı büyük satışlar gelebileceği nedeniyle endişelenirken uzmanlar bu durumun henüz belirsiz olduğunu aktarıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!