SEC’ten Kripto Para Sektörüne Tehdit: Bizimle Çalışın!

Kripto para sektörü üzerineki baskısını artıran SEC başkanı Gary Gensler, merkeziyetsiz finans endüstrisinin regüle edilmesine dair endişe veren açıklamalar yaptı.

SEC, sektörü köşeye sıkıştırmaya çalışıyor

Başkan Gensler, kripto para piyasası ve regülasyon konulu DACOM zirvesi’nde, kripto borsalarının tüketici haklarını garantiye alması ve  koruması için SEC’e kaydolması gerektiğini vurguladı. Başkan, komisyonun token saklama gibi konuları borsalarla tartışmaya hazır olduğunun altını çizdi. Ancak Gensler, SEC tarafından belirlenen yasalara uyulmaması durumunda kripto platformlarının yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceğini yineledi. Mevcut SEC Başkanı Gary Gensler ve bir önceki başkan Jay Clayton’un da katıldığı zirvede, Gensler  borsalara ” bizimle çalışın” çağrısında bulundu.
  Her iki yönetici de kripto para sektörü için iyi bir gelecek gördüklerini vurgularken, güven ortamı oluşturmanın temel hedefleri olduğunu ifade ettiler. Gensler, “Bu platformların kayıt olması, yatırımcı koruma kapsamına girmesi gerekiyor” ifadesini kullanıyor. Başkan, daha önce  kripto sektörünü “Vahşi Batı” olarak değerlendirmiş ve geniş çapta eleştirilere maruz kalmıştı. SEC başkanı, savunmasında, regülasyon eksikliği ve dolandırıcılık faaliyeteri nedeniyle bu benzetmeyi yaptığını belirtti. Biden ve Yellen da sı sık bu konudaki endişelerini dile getiriyorlar.

 

Hedefte kripto para zenginleri de var!

3. çeyreğin sonuna doğru Kriptoarena.com olarak, Gensler’in düzenlenmemiş kripto para borsalarına karşı sert uyarısını bildirmiştik. Gensler, düzenlenmemiş kripto pazarlarının ve düzenleyici yetki alanı dışında faaliyet gösteren şirketlerin “sonunun iyi olmayacağını” vurgulamıştı ve ayrıca SEC kurallarına uyumun başarıya giden yolu açacağını savundu. Görünüşe göre, Biden yönetimi sektör üzerindeki baskısını artırmaya devam edecek.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, gerçekleşmemiş sermaye kazançlarını hedef alan yeni bir vergi önerisini açıkladı. 24 Ekim’de CNN’e konuşan Bakan Yellen, zenginleri hedef alan yeni vergileri yürürleğe koyacaklarını belirtti. Yeni vergi yasası,  kripto para sektörünü de etkileeycek. Janet Yellen’ın yeni ekonomik paketi, gerçekleşmemiş sermaye kazançlarına uygulanabilecek yeni bir vergi programı içeriyor. Bu, kripto para veya hisse senedi sahiplerinin varlıkları satmadan önce artışlardan elde ettikleri kazançları vergilendirilebileceği anlamına gelir. Bu yasa, aynı zamanda, mülk fiyatlarındaki değer artışının, mülk satılmadan önce bile vergilendirilebileceği anlamına da gelebilir.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!