SEC Yetkilisinden Önemli Stablecoin Açıklaması: Ufukta!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yetkilisi Hester Peirce, stablecoin düzenlemesinin ufukta olabileceğini söyledi.

Hester Peirce: Yaşanan son gelişmelerden sonra, stablecoin regülasyonu kaçınılmaz

 Bu hafta  ”Dijital Para Enstitüsü Sempozyumu”nda konuşan Pierce,  “Bence, Stabilcoin düzenlemesine dair yeni hamleler görebiliriz. Açıkçası bu hafta, stablecoin konusu çok dikkat çekti. Kripto para sektöründeki en önemli varlıklardan biri olan stablecoin’ler büyük ölçekte benimsenmiş durumda. Çok fazla insan, kripto işlemi yapmak için bu varlıkları kullanıyor. Yaşanan son gelişmelerden sonra, akla ilk gelen şey regülasyon çağrısı.  Mevcut sorunlar,  daha da büyürse, bir tür düzenleyici çerçeve kaçınılmaz Bazı insanlar, bunun SEC tarafından yapılması gerektiğini önerdi. Bazı uzmanlar ise bunun bankacılık düzenleyicileri tarafından yapılmasını istiyor, Bu nedenle stabilcoin konusu şu an hükümetin gündeminde.” ifadelerini kullandı.
Tanınmış bir kripto destekçisi olan Peirce, bir terimin çok farklı varlık türlerini kapsayabileceğini ve stablecoin’ler arasında büyük farklılıklar olabileceğini açıklıyor. Bu nedenle düzenlemenin zor olduğunu, çünkü bugün var olan çeşitli stabilcoin projelerini ve gelecekte var olabilecek herhangi bir potansiyel teknolojiyi kapsaması gerektiğini belirtiyor. Yönetici, “SEC’de yapmamızı istediğim şey, belirli bir teknolojiye uyarlanmış mevcut kurallarımızdan muafiyetler sağlamamıza izin veren düzenleyici araçlarımızı kullanmak. Öyle bir regülasyon getirilmeli ki bu stablecoin piyasasını risklerden korurken aynı zamanda inovasyonu desteklemeli.” açıklamasını yaptı.

Michalel Saylor: Regülasyon, Bitcoin ve stablecoin’ler için büyük bir fırsat

Micheal Saylor, regülasyon çalışmalarının hızlanması nedeniyle kripto para piyasasında büyük bir sarsıntı öngörüyor. Yöneticiye göre, kripto para birimleri, dijital menkul kıymetler ve dijital mülklerin yasalar tarafından net bir şekilde tanımlanması, Bitcoin için mükemmel bir gelişme olacak. Ünlü CEO, “Diğer tokenlerin neden olduğu kaos yüzünden, Bitcoin hedef alınıyor. Düzenleme, bu karışıklığı ortadan kaldıracaktır.” ifadesini kullandı. Saylor, sıkı bir regülasyon durumunda 19 bin tokenden kaçının hayatta kalacağını merak ettiğini vurguladı. UST’nin son birkaç gündeki düşüşünün ardından Saylor, son 72 saatin net bir düzenlemeye yönelik somut adımlar için siyasi bir fikir birliği gördüğünü, bunun iyi olacağını söyledi ve şunları ekledi:
Regülasyon, varlık sınıfını 1 trilyon dolardan 10 trilyon dolara taşıyacak. Regülasyon, hem Bitcoin’e hem de stablecoin’lere kurumsal sermayeyi getirecek. Her şey netleştiğinde, engeller ortadan kalkacak
UST’nin fiyaskosuna atıfta bulunan Microstrategy CEO’su, bundan ders çıkarılması gerektiğine inanıyor.  Saylor, LUNA ve TERRA’nın çöküşünün, topluluğun daha hızlı ilerlemesi gerektiğine dair siyasi bir fikir birliği yaratacağını öngördü. Yönetici, “Kripto para endüstrisindeki düzenleme eksikliği, Bitcoin’e yardımcı olmaktan çok zarar veriyor.” açıklamasını yaptı. Saylor bu nedenle düzenlemenin Bitcoin için iyi bir gelişme olacağını iddia ediyor. Düzenlenmesi gereken ilk şey stablecoin’ler, çünkü küresel olarak stablecin’ler için büyük bir talep var. Ünlü CEO, 2024 yılına kadar Bitcoin ekosisteminin, düzenleyici netlik sayesinde girişimcilikten kurumsallığa dönebileceğini tahmin ediyor
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!