Ripple-SEC Davasında Kritik Gelişme! İşte Ayrıntılar

Ripple (XRP) hala SEC’in belgeleri teslim etmeye zorlanması gerektiğinde ısrar ediyor. Popüler blockchain şirketi Ripple, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun, William Hinman’ın konuşmasının avukat-müvekkil ayrıcalığı tarafından korunduğu iddiasına çok beklenen yanıtını sundu. Kriptoarena.com olarak detayları aktarıyoruz

Ripple avukat-müvekkil gizliliğine karşı çıkıyor

Sanıklar, SEC’in Müzakere Süreci Ayrıcalığı (DPP) da dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle sürekli olarak Hinman’ın belgelerini korumak için mücadele ettiğini kaydetti. Mahkemenin reddine rağmen, SEC hala ajansın Hinman’ın belgelerini Ripple’a teslim etmekten korumak için yeni bir neden aradı. Ancak bu kez SEC, Hinman’ın taslak konuşmayı ajansın avukatlarıyla paylaştığı için belgelerin avukat-müvekkil gizliliği ile korunduğunu iddia etti.

Ripple, SEC’in Hinman’ın 2018 belgeleri hakkındaki son iddiasının dört nedenden dolayı yanlış olduğunu kaydetti. Blockchain şirketine göre, Hinman’ın o sırada meslektaşlarından kişisel olarak bilgi istemesi, konuşmanın avukat-müvekkil ayrıcalığı ile korunduğu anlamına gelmiyor. İkinci olarak, Ripple, Hinman’ın kişisel görüşü hakkında meslektaşlarından hukuki tavsiye alma hakkının hiçbir şekilde avukat-müvekkil ilişkisi kapsamına girmediğini savundu. Ayrıca Ripple, olayın ana konusunun, konuşmanın avukat-müvekkil ayrıcalığı tarafından korunmasını gerektirecek SEC ile ilgili herhangi bir gizli bilgiyi içermediğini kaydetti.

SEC 5 Gün İçinde Yanıt Verecek

Ripple, SEC belgeleri koruma altına almak amacıyla avukat-müvekkil ayrıcalığı unsurları oluşturabilse bile, ajansın, imtiyazın Hinman’a ait olacağı için iddiada bulunma hakkına sahip olmadığı ayrıcalıklı bir iddia belirleyeceğini de sözlerine ekledi ve şunları söyledi:

Mahkeme, kişisel sıfatıyla yapılan bir konuşma taslağı hakkındaki yorumlarla ilgili olarak Bay Hinman ve SEC personeli arasında bir avukat-müvekkil ilişkisi tespit ederse, Davalılar Mahkeme’nin yasal tavsiye içerip içermediklerini belirlemek için kalan belgeleri veya SEC tarafından korunan gizli bilgiler kamera önünde incelemesini talep eder.

Blockchain şirketinin SEC’in Hinman’ın belgeleriyle ilgili avukat-müvekkil iddiasına verdiği yanıtla, yakın zamanda Ripple’ın talebine de her ihale edildiğinde yanıt verme talebini alan ajans, 18 Nisan 2022’de kendi yanıtını sunacak. Bu arada, Hogan & Hogan hukuk firmasının bir ortağı olan avukat Jeremy Hogan, Hinman’ın kişisel görüşü için SEC’in avukatından yasal tavsiye almasının garip olduğunu söyleyerek yeni gelişmeye tepki gösterdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!