SEC, Bu Bitcoin Borsasının Anlaşmasını Durdurdu!

Kripto para piyasasında yaşanan son olaylar ve SEC’in artan aktifliği, yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Bitcoin borsası Binance’in Amerika kolunun feshedilmiş kripto kredi kuruluşu Voyager’ın varlıklarını satın almak için yaptığı 1.02 milyar dolarlık anlaşmaya, SEC karşı çıktı! Anlaşma durduruldu! İşte detaylar…

SEC, Bitcoin borsası Binance ile Voyager arasındaki anlaşmayı engelledi!

Binance.US’in feshedilmiş kripto kredi kuruluşu Voyager’ın varlıklarını satın almak için yaptığı 1,02 milyar dolarlık bir anlaşmaya, SEC tarafından engel vuruldu. SEC’in bu hamlesi, geçtiğimiz günlerde kayıt dışı menkul kıymetlerin iddia edilen satışına ilişkin soruşturmaları kripto borsası Kraken’in kripto staking operasyonlarını durdurmasına neden olan müdahalelerin ardından yaşandı.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz Kasım ayında FTX iflasından hemen önce almasına karar verilen Voyager’da, devreye Binance ABD kolu girmişti. Uzun bir süredir devam eden prosedürlerin ardından, duruşmaya SEC, NYDFS ve New York eyaleti başsavcısının yaptığı itirazlar da eklendi. Yaptığı son açıklama ile beraber Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, ödeme planının Voyager’ın eski müşterilerine yapılacak ödemelerin de ön plana çıkmasıyla, iki büyük şirket arasındaki anlaşmanın yasaları ihlal edebileceğini belirtti.

SEC eylemlerine devam ediyor!

Ek olarak, Açıklama Beyanı ve Planında, Binance.US platformundaki varlıkların güvenliği hakkında önemli bilgiler bulunmadığı belirtildi. Başka bir deyişle şirket, Binance.US’un bağlı kuruluşları veya diğerleri gibi üçüncü tarafların kullanıcı cüzdan anahtarlarına erişimi olmasını açıkça reddetmedi.

Ancak müşteri varlıklarının güvenli olması ve söz konusu platform dışına aktarılmaması için alınan önlemi de açıklamıyor. Ayrıca, Binance.US tarafından güvenlikle ilgili dahili kontrolleri ve uygulamaları hakkında herhangi bir beyanda bulunulmadığını da sözlerine ekledi. SEC, alacaklıların ve paydaşların, işlemin (Voyager’ın müşteri listesinin Binance’e 20 milyon dolarlık satışı) kendilerine anlamlı bir ekonomik fayda sağlayıp sağlamadığını bilmeleri gerektiğini belirtiyor. Ancak komisyon, bu konudaki herhangi bir delil duruşmasında delil sunma hakkının kendisine ait olduğunu belirterek sözlerini bitirdi.

Neler olmuştu?

Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere 2022’nin sonlarında iflas eden kripto para aracı şirketi Voyager Digital’dan yapılan açıklamaya göre şirket, müşterilere ve diğer alacaklılara mümkün olan en yüksek miktarı iade edebilme amacıyla stratejik seçenekleri değerlendirdikten sonra, şirketin elindeki varlıklara en yüksek teklifi veren Binance US’i tercih etmişti. Bunun ardından Binance’in ABD’deki alt şirketi Binance US’in ödeyeceği miktarın 1,022 milyar dolar olduğu aktararak anlaşmaya varılmıştı. Fakat son gelişmelere göre SEC buna engel oldu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!