SEC Başkanından Çarpıcı Açıklamalar: Bitcoin Yükselişe Geçti!

Bitcoin (BTC), ABD düzenleyici alanından gelen yeni yorumların fiyat hareketini hızlandırmasıyla çarşamba günü 24 saatin en yüksek seviyelerine ulaştı.

Gensler, Bitcoin (BTC)’in “potansiyelini” yükseltiyor

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView’den alınan veriler, Bitstamp’ta 39 bin doların üzerinde yerel zirveleri doğruladı ve BTC/USD bir saat içinde %2’den fazla arttı. Bir gecede azalan bir kanalı sona erdiren hareket, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun yeni Başkanı Gary Gensler’in ana akım medyadaki görünümünü izledi. Massachusetts Institute of Technology’de kripto para birimi konusunda deneyimli bir öğretim görevlisi olan Gensler, diğer konuların yanı sıra endüstri tarafından olumlu düzenlemeye yönelik potansiyel bir katalizör olarak memnuniyetle karşılandı.

Bir konuşma Bitcoin ve altcoins- o “spekülatif” varlıklar dediği şeye yatırımcılar erişim ölçü dolandırıcılık dışarı demire Gensler arzusunu takviyeli ise Salı, güven verici pazarlara miktar çaba sarf etmiş. Salı günü yapılan konuşma ile kripto para piyasasına güven veren Gensler, spekülatif varlıklar dediği Bitcoin ve altcoin’lere yatırımcıların erişimine izin verirken, aynı zamanda dolandırıcılığın ortadan kaldırılması için çaba harcıyor. Ağa, “Satoshi Nakamoto’nun yeniliği potansiyelini karşılayacaksa, kamu politikası çerçevelerine girmesi gerekiyor” dedi ve özellikle Bitcoin’i diğer kripto para birimlerine göre ayırdı. Gensler’in yorumları, hafta başlarken yatırımcılar için potansiyel bir endişe kaynağı olmuştu, çünkü Bitcoin zaten birkaç haftanın en yüksek seviyeleri olan 42.500 dolar seviyesine hızlı bir yükselişten sonra düşmeye başlamıştı. Borsa Binance’de gün içinde sağlam bir destek 36 dolar seviyesinde bulundu. Bu seviye henüz çarşamba günkü ani dönüşün ardından gerçek bir test görmedi.

Hareketli ortalamalar, yatırımcıların “en büyük endişesi”

Bununla birlikte, gün içindeki fiyat hareketinin dikkat çektiği açıktı. Yatırımcı ve analist Rekt Capital için, buradaki potansiyel güç, Bitcoin (BTC)’in 200 günlük üstel hareketli ortalamasını uzun vadede dirence çevireceğine dair korkuları yatıştırabilir. Şu anda 38.300 dolar civarında olan 200EMA, Gensler’in açıklamasından sonra spot fiyatın altında kaldı. Analist Filbfilb tarafından yapılan açıklamada, Bitcoin’in henüz 100 günlük ve 20 haftalık hareketli ortalamaları geri almadığına ilişkin uyarısını sözlerine şöyle ekledi:

Bu benim en büyük endişem.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!