SBF Davaya Hazırlanıyor! Suçlamaları Kabul Edecek mi?

FTX çöküşünün etkileri kripto dünyasını sarsmaya devam ediyor! Eski CEO Sbf dolandırıcılıkla suçlandı. Peki suçlamaları kabul edecek mi? İşte detaylar…

SBF hala yargılanıyor!

Geçtiğimiz aylarda kripto piyasasına sert bir darbe vuran FTX’in etkileri hala devam ediyor. Likidite sıkıntısıyla boğuşan öncü kripto para borsası ani bir çöküş yaşamıştı. Eski CEO Sam Bankman Fried ise FTX yatırımcılarının paralarını zimmetine geçirmişti. Sektörde ciddi bir yıkıma sebep olan FTX iflası, tüm kripto para kullanıcılarının güvenini sarsmıştı. İflasın ardından ise CEO SBF hakkında birçok iddia ortaya atıldı. Kullanıcı paralarını zimmetine geçirdikten sonra kaçtığı iddia edilen CEO’nun uçağı Twitter kullanıcıları tarafından takip bile edilmişti. Şimdilerde ise SBF’nin dava süreci devam ediyor.

Şu anda 250 milyon dolarlık bir kefaletle serbest olan eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried şu anda 250 milyon dolarlık bir kefalet ödeyerek serbest kaldı. Fakat çok tartışılan CEO’nun suçlamalarının ardı arkası kesilmiyor. SBF’nin 3 Ocak’a ertelenen duruşmasında ünlü CEO ve Alameda Research mali dolandırıcılıkla ilgili sorgulanacak. Kullanıcılar ise SBF’nin tüm suçlamaları reddedeceğini düşünüyor.

FTX CEO’su nasıl yakalandı?

Kriptoarena.com olarak da belirttiğimiz üzere SBF, ABD hükümetinin talebi üzerine yatırımcıları dolandırmak ve FTX kripto borsasında tutulan fonları zimmete geçirmek şüphesiyle Bahamalar’da tutuklanmıştı. 13 Aralık’ta SEC, eski FTX CEO’sunu 1933 Menkul Kıymetler Yasası ve 1934 Menkul Kıymetler Borsası Yasası’nın dolandırıcılıkla mücadele hükümlerini ihlal etmekle suçlamıştı. 22 Aralık’taki duruşmanın ardından ise SBF kefaletle serbest bırakıldı ve 3 Ocak’ta Manhattan’daki ABD Bölge Yargıcı Lewis Kaplan’ın huzuruna çıkarılacak. Reuters’in haberine göre, duruşma sırasında SBF’nin suçlamaları reddetmesi bekleniyor.

28 Aralık’ta Alameda cüzdanlarında görülen anormal para hareketi, SBF’nin para çekmeye devam ettiği konusunda şüpheler uyandırdı. Ancak girişimci, iddia edilen söylentileri kesin bir dille reddetti. İddialar bir Alameda’ya ait cüzdanlardan 600’den fazla Ethereum (ETH) alındığında ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine ise kulanıcılar bu anormal hareketliliğin arkasında SBF’nin olabileceğini dile getirdi. Eski CEO ise Twitter hesabından artık hiçbir borsaya erişiminin olmadığını belirterek söylentileri yalanladı. FTX’in iflasından sonra ciddi bir yargılanma sürecinin içerisine giren SBF’nin hapse girip girmeyeceği bilinmezliğini koruyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!