Alameda Harekete Geçti: Bu Altcoin’leri Satıyor!

Zincir içi verilere göre Alameda Research cüzdanlarında hareketlilik yaşanıyor. Kripto para dedektifleri ve zincir içi veri analizcileri, Alamada Research’un altcoin satışları yaptığını iddia ediyor. İşte ayrıntılar….

Alameda Research, altcoin satışı mı yapıyor?

Batık kripto para ticaret şirketi Alameda Research’e bağlı Ethereum cüzdan adreslerindeki hareketlilik dikkat çekiyor. Alameda cüzdanı, Ethereum için birden fazla altcoin takası gerçekleştirdi. Daha sonra ise bunlar Bitcoin ile değiştirdi. Etherscan işlem verilerine göre, Alameda bağlantılı bu cüzdanlar Lido’da işlem görüyordu. Polygon (MATIC) ve Uniswap (UNI), Bitcoin ağına köprü kurmadan önce Ethereum ve USDT için değiştirildiler. Bir kripto para birimi dedektifi olan ZachXBT, paranın birleştirildiği dört Bitcoin cüzdanı keşfetti.

Blockchair’ın verilerine göre, bu cüzdanlar birleşik 47.6 BTC’ye veya yaklaşık 800.000 dolara sahip. Bu fon transferleri, 250 milyon dolarlık bir kefalet anlaşması yapan eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’in (SBF), kefaletle serbest bırakılmasından sadece birkaç gün sonra gerçekleşti. Bu ayrıntı, kripto izleyicilerinin oldukça dikkatini çekti. Cüzdanlardan sorumlu kuruluş olan Alameda Research, çeşitli transfer giriş ve çıkışlarını harmanlayarak kripto para biriminin akışını gizleyen ChangeNow ve FixedFloat gibi mikserleri kullanarak parayı hareket ettirdi.

ABD yetkilileri kaybolan kripto paraların peşinde

Bu gelişmelerin yanında, skandal başladığından beri, FTX ve Alameda açıklanamayan birkaç fon transferi yaptı. Borsanın Kasım ayında iflas başvurusunda bulunmasından hemen sonra, 352 milyon dolar değerindeki tokenler açıklanamaz bir şekilde varlıklarından kayboldu ve ABD Adalet Bakanlığı şu anda bu iddia edilen saldırıyı araştırıyor. Ayrıca şuan FTX ve Alameda kurucusu SBF’nin davası devam ediyor. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi, dava sürecinde  FTX kurucu ortağı Gary Wang ve Alameda’nın CEO’su Caroline Ellison suçlamaları kabul ettiler ve ABD yetilileriyle işbirliği yapmayı kabul ettiler.

SBF ise, haftalar sürmesi beklenen resmi iade süreci hakkından feragat etmiştti. Ardından 21 Aralık’ta Bahama’daki gözetiminden, ABD makamlarına resmen teslim edildi. Avukatı, SBF’nin şu anda dava süreci hızlandırmak istediğini iddia etti. Alameda Research’ün CEO’su Caroline Ellison, savcılarla işbirliği yaparak bazı gerçekleri açıkladı. Ayrıca Ellison, kendisinin ve SBF’nin, FTX müşterilerini aldatmak için komplo kurduğunu söyledi. Ayrıca, Sam Bankman-Fried ile FTX’in Alameda’dan sınırsız borç almasına izin veren bir anlaşmaya vardı. İki yönetici de bu gerçeği yatırımcılardan ve daha geniş halktan gizledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!