‘Sarsıcı Dalga’ Uzman: Altın ve Bu Coinlere Koşun!

Amerikalı bir iş adamı ve “Zengin Baba Yoksul Baba” kitabının yazarı Robert Kiyosaki, geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda Bitcoin’in son fiyat hareketlerini yorumladı. Piyasaların önde gelen ismi lider kripto para birimi Bitcoin (BTC),altın ve bu altcoin projeleri için yatırımın ideal olduğunu aktardı! İşte detaylar…

Uzman isim, altın, BTC ve bu coin’lere yatırım yapıyor!

Kriptoarena.com olarak daha önce aktardığımız üzere Robert Kiyosaki, son üç yıl içerisinde birçok kez ortaya çıkan ekonomik çöküntülere karşı tepkisini aktarıyor ve sosyal medya platformlarında görüşlerini paylaşarak yatırımcılara önerilerde bulunurken kendilerini korumaya teşvik ediyor. Ünlü yazar, daha önce de belirttiği üzere altın, gümüş, Bitcoin ve Solana gibi kripto para birimlerine dikkat çekiyordu.

Ünlü yazar, Anthony Pompliano’nun sunucusu olduğu 7 Nisan 2021’de yayınlanan “Pomp Podcast” programına konuk olmuş ve röportaj sırasında sunucu, Kiyosaki’nin geleneksel enflasyondan korunma” varlıkları hakkındaki düşüncelerini sormuştu. Kiyosaki’nin “Altın ve gümüş, Tanrı’nın parasıdır. Bitcoin açık kaynaklı insanların parasıdır“ olarak verdiği cevap ise birçok uzman tarafından şaşırtıcı bulunmuştu.

Geçtiğimiz 30 Aralık 2022 tarihinde Kiyosaki, 2.3 milyondan fazla takipçisine diğer kripto paraların çoğundan farklı olarak lider kripto para birimi Bitcoin’in bir emtia olduğunu ve bu nedenle SEC’in gelecekteki eylemlerinden etkilenmediği için Bitcoin’e olumlu baktığını söyledi:

“Soru: Bitcoin’e yatırım yapıyor musunuz?

Cevap: Evet, yapıyorum. Bitcoin için çok heyecanlıyım. Neden? Niye? Çünkü Bitcoin, altın, gümüş ve petrol gibi bir emtia olarak sınıflandırılır. Çoğu kripto tokeni menkul kıymet olarak sınıflandırılır ve SEC düzenlemeleri çoğunu ezecektir. Daha fazla BTC alıyorum.”

CoinGecko verilerine göre lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son bir haftalık süreçte yüzde 22’nin üzerinde değer kazandı. Anlık olarak BTC, 20.739 dolardan işlem görüyor.

Robert Kiyosaki, BTC ve bunlara işaret ediyor

Geçtiğimiz gün erken saatlerde Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda Kiyosaki, Bitcoin’in son fiyat artışını “enflasonun kalıcı olduğunu bilenler için iyi haber” olarak nitelendirdi. Paylaşımlar ise şu şekilde:

“Bitcoin, Altın, Gümüş ve petrol fiyatları artıyor. Enflasyonun kalıcı olduğunu bilenler için iyi haber… artık sistemik… geçici değil. Bilgisiz, fakir, orta sınıf için kötü haber… Biden’ın kendilerini ve ailelerini önemsediğine inanan herkes. Biden seni umursamıyor.”

Kripto para piyasasının yakından tanınan ismi Kiyosaki, bu yorumlarıyla beraber eski yatırımcıların da dikkatini çekti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!