Ünlü Ekonomist Kiyosaki’den Çarpıcı Enflasyon ve Bitcoin Açıklaması!

“Zengin Baba, Yoksul Baba” isimli, ekonomi dünyasında ses getiren kitabın yazarı Robert Kiyosaki, enflasyon döneminde nasıl kâr elde edileceğine dair önemli tavsiyelerde bulundu. Bitcoin (BTC) ise ekonomistin stratejisinin bir parçası konumunda.

 Enflasyon sırasında nasıl para kazanılır?

Robert Kiyosaki, 1.8 milyon Twitter takipçisine enflasyon ve Bitcoin hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Zengin Baba Yoksul Baba, Kiyosaki ve Sharon Lechter tarafından 1997’de yazılan önemli bir kitap. Kitap, altı yılı aşkın bir süredir ”New York Times En Çok Satanlar Listesi’nde yer alıyor. Kitabın 32 milyondan fazla kopyası 109’dan fazla ülkede 51’den fazla dile çevrildi. Kiyosaki Cuma günü şöyle bir tweet attı:
Enflasyondan nasıl kar elde edilir ? Biden bilerek enflasyon istiyor. Teksas ve N. Dakota petrolüne yatırım yaparak Biden’in hatalarından kendimi koruyorum. Utah’ta bir altın madeni satın aldım. Enflasyon sırasında emlak, altın, gümüş, Bitcoin alın! Tıpkı bir kapitalist gibi yatırım yapın.

Kiyosaki daha önce birkaç kez yatırımcıları enflasyon konusunda uyarmıştı. Ekonomist, başkan Joe Biden’ı, yönetimini ve Fed’i doları yok etmekle suçluyor. Yazar, ayrıca geçen yıl, büyük bir ekonomik kriz konusunda da uyarmıştı. Kasım ayında, enflasyonla ilgili endişeler arttıkça benzer şekilde daha fazla altın, gümüş, Bitcoin, ethereum, emlak ve petrol satın aldığını söyledi.

Bitcoin mesajı: dipten alım yapın

Kiyosaki sosyal medya üzerinden sıklıkla yatırım ve finansal tavsiyeler vermesiyle biliniyor. Ekonomist, Ocak ayındaki Twitter’daki  paylaşımında, piyasada yaşanan düzeltmemenin para kazanmak için mükemmel bir fırsat olduğunu vurguladı. Ünlü yazar, piyasaların indirim sunduğunu ve alım yapmak için en iyi zaman olduğuna dikkat çekti. Uzmana göre, borsa, Bitcoin ve altın değer kaybederken, zengin olmak için en uygun zaman olduğunu iddia etti.  Kiyosaki, “Harika haber. NASDAQ yüzde 2, altın yüzde 0.2, Bitcoin yüzde 1.4, S&P ise  yüzde 1,6 düştü. Piyasalar çöküyor. Fed para basmıyor. Harika haber. Piyasa çöküşleri zengin olmak için en iyi zamandır. Walmart ve finans piyasaları indirime girdiğinde alışverişe çıkın.” açıklamasını yaptı.

Geleneksel piyasalara çok az inancı olan ve kripto para yatırımlarının her zaman büyük bir destekçisi olan Kiyosaki, kısa sürede piyasalarda ve hisse senetlerinde bir toparlanma olasılığına inanıyor. Bu yüzden hisse senedi ve Bitcoin (BTC)’deki düşüşleri satın almayı öneriyor.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!