Santiment’ten Kritik Bitcoin ve Ethereum Yorumu: Yükselebilir

Kripto analitik firması Santiment, Ethereum (ETH) ve Bitcoin (BTC) için piyasasında sırada ne olduğunu görmek için birikim ve borsadan çıkış verilerini inceliyor.

Milyarder Ethereum balinaları mevcut piyasa koşullarında nasıl hareket ediyor?

Kripto para piyasası veri firması, ETH’nin geçtiğimiz ay fiyatının yaklaşık yüzde 20 düşmesine rağmen, en büyük Ethereum balinalarının önde gelen akıllı sözleşme platformunu satın almaya devam ettiğini söylüyor. Konuya ilişkin olarak Santiment, şu değerlendirmede bulunuyor:

Ethereum’un milyarder adresleri (1 milyon ila 10 milyon aralığında ETH sahibi) tarihsel olarak iyi bir fiyat gösteriyor.

Kaynak: Santiment/Twitter

Konu hakkında kripto analitik şirketi şöyle açıklıyor:

Şu anda, bu adresler tüm ETH’nin yüzde 21,6’sını elinde tutuyor. Fiyat düzeltmesine rağmen son 6 ayda arzın yüzde 2,2’sini biriktirdiler.

CoinMarketCap’ten elde edilen verilere göre, Ethereum fiyatı son 24 saatte yüzde 6,48 oranında arttı ve şu anda 2.745,69 dolar seviyesinden işlem görüyor. ETH son 24 saatlik işlem hacmi ise 16.547.968.352 dolar düzeyinde gerçekleşti. Dolaşımda 119.887.131 milyon ETH coin arzı ve bulunuyor. CoinMarketCap tarafından piyasa değerine göre yapılan sıralamada ETH, 329.172.309.069 USD piyasa değeri ile 2. sırada yer alıyor.

Borsalardan BTC çıkışı devam ediyor

Analitik firması, önde gelen kripto para birimi Bitcoin (BTC)’e geçerek, BTC’nin kripto borsalarından çıkarılmasının devam eden eğiliminin altını çiziyor. Santiment, ani çıkış artışlarının Bitcoin için gelecekteki bir fiyat artışına işaret edebileceğini düşünüyor. Bu konuda Santiment şöyle belirtiyor:

Bitcoini piyasada fiyatlar 6 ayın en düşük seviyelerine yakınken kripto paraların borsalardan çıktığını görmeye devam ediyor. İlginç bir şekilde, son 26 haftanın 21’i, BTC’nin borsalardan daha fazla hareket ettiğini gördü. Fiyat artış göstergeleri olarak büyük çıkış artışlarına bakın.

Kaynak: Santiment/Twitter

Bitcoin, iki hafta içinde ilk kez 38 bin dolar seviyesinin altına düştükten sonra hafifçe toparlanıyor.
CoinMarketCap’ten elde edilen verilere göre, Bitcoin fiyatı son 24 saatte yüzde 8,03 oranında arttı ve şu anda 42.123,89 dolar seviyesinden işlem görüyor. BTC son 24 saatlik işlem hacmi ise 36.072.343.470 dolar düzeyinde gerçekleşti. Dolaşımda 18.978.437 milyon Bitcoin coin arzı ve bulunuyor. CoinMarketCap tarafından piyasa değerine göre yapılan sıralamada BTC , 799.445.608.774 USD piyasa değeri ile 1. sırada yer alıyor. Kripto para piyasası ile ilgili daha fazla güncel haber için lütfen Kriptoarena.com adresini ziyaret ediniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!