ABD, Rus Petrolünü Yasaklıyor: İşte Bitcoin (BTC)’e Yönelik Kritik Veriler

Bitcoin (BTC)’in, hisse senedi piyasası ile korelasyonu giderek azalıyor. ABD’nin Rus petrolünü yasaklayacağı haberleriyle borsalar düşerken, lider kripto para birimi yüzde 6’dan fazla ralli yaparak 41 bin doların üzerine çıktı.

Bitcoin, geçen ay hisse senetlerinden daha iyi performans gösterdi

 Bitcoin, Rusya-Ukrayna savaşının ilk günlerinde hisse senetleriyle aynı doğrultuda düşmesine rağmen, son haftalarda farklı bir yol izliyor. S&P 500 endeksindeki yüzde 9’luk düşüşe kıyasla, BTC son 30 günde yaklaşık yüzde 6 değer kaybetti. Kripto  para araştırmacısı Kaiko’dan gelen veriler, Bitcoin’in hisse senetleri ve geleneksel varlıklarla olan korelasyonunun son 30 gün içinde iki ayın en düşük seviyesine ulaştığını gösteriyor.
 Rusya’nın ABD yaptırımlarını delmek için kripto paraları kullanabileceğine dair korkular, birçok gelişmiş ülkenin kapsamlı kripto düzenlemesi yapmak için acele ettiğini gösteriyor. ABD Başkanı Joe Biden‘in, günün ilerleyen saatlerinde kripto benimsemesine büyük ölçüde fayda sağlaması beklenen bir yürütme emrini imzalaması beklenirken, Avrupa Birliği önümüzdeki hafta önemli bir kripto yasasını oylayacak. Bu gelişmeler, benimsenmeyi artırabilir ve kripto pazarlarının hisse senetlerinden ve diğer risk odaklı varlıklardan uzaklaşmasına yardımcı olabilir.

Altın, ivme kazandı! Bitcoin’in enflasyondan koruma işlevi, sorgulanıyor!

Bitcoin (BTC)’in hisse senetleri ile korelasyonu, büyük miktarda kurumsal ilginin piyasaya girdiği 2021’den beri gözlemlenen bir trend. Bu ilgi, BTC’yi yeni zirvelere çıkarırken, aynı zamanda geleneksel risk varlıklarıyla daha uyumlu bir şekilde işlem görmeye başlamasına neden oldu. Yatırımcılar, artık Bitcoin’i, piyasadaki artan likiditeden de yararlanan ABD teknoloji hisse senetlerine benzer olarak görüyor.
 
Altın fiyatları, Bitcoin’de görülen oynak dalgalanmaların aksine, son 30 günde yaklaşık yüzde 8 arttı. Bu, BTC’nin güvenli bir liman olma potansiyelini azalttı. BTC fiyatının altından ayrılması mutlaka olumlu bir eğilim olmayabilir. Bitcoin fiyatının bu yıl ABD enflasyonundaki keskin yükselişe ayak uyduramadığı göz önüne alındığında ve altından daha kötü bir performans sergilemesi, Bitcoin’in bir enflasyon riskinden korunma olarak uygulanabilirliğini de sorguladı. Daha fazla BTC, kripto b Blockchain haberi için KriptoArena.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!