Santiment Verileri Ortaya Çıktı: Bitcoin Daha Fazla Düşebilir!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere geçtiğimiz saatlerde kripto para piyasası büyük bir düşüşle karşılaştı. Bitcoin (BTC)’de yaşanan kritik düşüş Bitcoin’i 26 bin dolar seviyelerine kadar geri çekerken, birçok altcoin için de büyük düşüşler gerçekleşti. Kripto para yatırımcıları daha büyük düşüşler için endişeli görünürken Santiment verileri, önümüzdeki birkaç gün için Bitcoin’e dikkat edilmesi gerektiğini aktardı! İşte detaylar…

Bitcoin 25 bin dolar seviyelerine kadar geriledi! Santiment ne diyor?

CoinMarketCap’e göre, piyasa lideri Bitcoin’in (BTC) fiyatı son 24 saat içinde 26 bin doların altına düştü. Bu süre zarfında kripto para biriminin fiyatı 25.409,11 dolara kadar düştü. Bu, BTC’nin 24 saatin en yüksek seviyesi olan 28.655,50 dolara ulaşmasının ardından gerçekleşti. Lider kripto para birimi, anlık olarak 26 bin doların üzerinde işlem yapmak için bir miktar toparlanabildi. Bununla birlikte, BTC’nin fiyatı gün içinde %7,44 oranında düşüş gösterdi. Geçtiğimiz işlem gününde toplam kripto para piyasası değeri %6,74 düşmüş olsa da, BTC’nin hakimiyeti %0,41 düştüğü için altcoin piyasası tarafından biraz daha iyi performans gösterdi.

Piyasa genelindeki satışların ardından, blockchain istihbarat firması Santiment, düşüşün yatışmaktan uzak olabileceği ve BTC’nin fiyatının önümüzdeki birkaç gün içinde düşmeye devam edebileceği konusunda uyardı. Firmaya göre, balina işlem aktivitesi bugün aylık en yüksek seviyeye yükseldi. Gönderi, faaliyetin düşüşten önce başladığını ve bunun da BTC’nin düşmeye devam edebileceğini gösterdiğini ekledi.

BTC teknik analizi

Son iki gün içinde BTC fiyatı %7’nin üzerinde keskin bir düşüş yaşadı ve hem 9 günlük hem de 20 günlük EMA göstergelerini ihlal etmesine neden oldu. Ayrıca, lider kripto para birimi 28.295,38 dolar ve 26.915 dolar seviyelerindeki kritik destek seviyelerinin de altına düştü ve anlık olarak bu önemli eşiklerin altında kalmaya devam ediyor.

Orta vadeli yükselen kama formasyonunun teyit edildiği görülüyor. Sonuç olarak, önümüzdeki 24 ila 48 saat içinde fiyatların daha da düşme potansiyeli bulunuyor. Bu düşüş senaryosu gerçekleşirse, piyasa liderinin fiyatının önümüzdeki günlerde 24.200 dolar civarına düşmesi olasıdır. Bununla birlikte, BTC önümüzdeki 48 saat içinde 26.915 doların üzerinde bir günlük kapanış fiyatı elde etmeyi başarırsa, düşüş görünümü geçersiz olacaktır. Bu gerçekleşirse, BTC potansiyel olarak yukarıda bahsedilen orta vadeli düşüş formasyonuyla uyumlu bir toparlanma aşaması başlatabilir. Bu toparlanma, kripto para biriminin fiyatını 28.295,38 dolar seviyesinin üzerine çıkarabilir. Kesin bir toparlanma işareti, 200 günlük EMA çizgisinin 27.280,91 doların aşılması olacaktır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!