Bu Ülke Blockchain Tabanlı Şikayet Hattı Oluşturuyor!

Kripto endüstrisinde yaşanan hack olayı mağdurları için bu ülke polisi tarafından, şikayetlerinin kayıt altına alınmasında yolsuzluk ve manipülasyonla mücadele etmeyi amaçlayan bir blockchain tabanlı şikayet hattı oluşturuluyor.

Blockchain tabanlı şikayet portalı kuruluyor

Hindistan’ın Uttar Pradesh eyaletindeki Tac Mahal’in ünlü Agra’sına yaklaşık 40 km uzaklıktaki bir Hint bölgesi olan Firozabad, blockchain ağı üzerinde bir şikayet teşkilatı başlatacaklarını açıkladı. 2.4 milyon nüfusa ve 21 polis karakoluna sahip olan bölgede, blockchain teknolojisinden yararlanarak suç mağdurları tarafından yapılan şikayetlerin değişmezliğini ve şeffaflığının sağlanması hedefleniyor. Firozbad, Kıdemli Polis Müfettişi Ashish Tiwari Twitter üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Blockchain gibi gelişmekte olan teknolojileri kullanarak, bir pilot portal olan Policecomplaintonblockchain.in, ücretsiz, şehre adanmış şekilde başlatıldı… Blockchain kullanmanın yararı, üzerine kaydedilen şikayetlerin ve veriler kaydedilirken değiştirilememesidir.

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Suç mağdurlarının şikayetlerini kaydetmek adına blockchain tabanlı portalın, Polygon ağında hazırlandığı ve OxPolygon modüler çözümlerini kullandığı aktarılıyor. Firozabad bölge polis şefi Tiwari’nin, prestijli Hindistan Teknoloji Enstitüsü (IIT) Kharagpur’dan Bilgisayar Bilimleri alanında yüksek lisans derecesine sahip olduğu paylaşılan bilgiler arasında. Blockchain tabanlı polis şikayet portalı, bölge polisinin akıllı hücresi ile işbirliği içinde Web 3 yazılımı yapımında uzmanlaşmış özel bir şirket tarafından hazırlandığı belirtiliyor.

Manipülasyon ve her türlü yolsuzlukla mücadele amaçlanıyor

Projenin, Hindistan ceza adalet sistemindeki önemli bir sorunu ele almayı amaçladığı bildiriliyor. Polis yetkililerinin bazen şikayetleri kaydetmeyi reddettikleri veya onları manipüle etmeye çalıştıkları aktarılıyor. Firozabad polis idaresi, insanların şikayetlerini bir blockchain ağına iletmesine izin vererek, insanların şikayetlerini özgürce aktarabilmelerini ve şikayetin içeriğinin manipülasyona karşı bağışık olmasını sağlamayı amaçlıyor. Polygon CEO’su Sandeep Naiwal, Hindistan’da büyüdüğünü ve polis şikayetlerini kaydetmek için gelişmekte olan endüstriyi kullanmanın ne kadar önemli olduğunu söylüyor.

Teknoloji hakkında olumlu olunmasına rağmen soru işaretleri devam ediyor

Genel olarak bakıldığında ise, Hindistan devlet kurumlarının merkeziyetsiz teknolojiler hakkında söyleyecekleri olumlu özelliklerin olduğu belirtiliyor. Ancak kripto para birimlerine verdikleri yanıt son derece temkinli ve şüpheci. Haziran ayında “kripto karşıtı” duruşa rağmen, Hindistan Merkez Bankası’nın (RBI), blockchain teknolojisini Hindistan bankacılık sistemine tanıtmak için pilot uygulaması üzerinde çalıştıklarını paylaştı.

Bu yılın başlarında, Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, blockchain teknolojisini “kesinlikle zorunlu” olduğunu vurguladı. Ancak anonim olma faktörüyle ilgili endişeleri dile getirdi. Mayıs ayında National Securities Depository Limited’de tahvil izleme için bir blockchain platformunun açılışında, teknolojisinin anonimlik özellikleri nedeniyle önlem alınması gerektiğini söyledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!