Janet Yellen’dan Çarpıcı Kripto Para Ve Regülasyon Açıklaması

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, bugün yaptığı bir açıklamada kripto para düzenlemelerinde risklerin verimli şekilde yönetilmesinin beraberinde inovasyonun da desteklenmesi gerektiğini belirtti. Bir diğer yandan Yellen, kripto para piyasası katılımcıları tarafından pozitif bir şekilde karşılanan ABD yürütme kararının ana hatlarına bağlı kalınması gerektiğini de ekledi. İşte detaylar…

Yellen, kripto para düzenlemelerine dikkat çekti

Bakanlığın yayımladığı dijital varlıklar politikası hakkında konuşan Yellen, ABD kurumlarının kripto varlıklardan kaynaklı riskleri yönetebilecek ve kripto para borsaları gibi yeni nesil aracı kurumlara uygun gözetimi sağlayabileceğini vurguladı. Ayrıca kripto piyasalarını yasalarla kontrol etme çabaları birçok ülkenin gündeminde olmakla beraber henüz bu konuda somut bir adım atan ülke bulunmuyor ve yasa koyucular, kripto operatörleri ve bankalar tarafından sağlanan kripto varlık saklama gibi hizmetleri denetlemenin en etkili yolunu araştırıyor.

Kripto varlık piyasalarında yapılan ticaretin en büyük sorunlarından birisi ise piyasalarda görülen aşırı volatilite olarak karşımıza çıkıyor. ABD’de bazı millet vekilleri volatilitenin azaltılmasına yönelik önlemler alınmasını önerirken bir diğer yandan direkt müdahale edilmesinin piyasa yapısını bozabileceği konusu da tartışılıyor. Fakat Beyaz Saray ve Hazine’nin sağduyulu inovasyonu destekleme mesajı endişelerin önüne geçmiş görünüyor.

Hazine Bakanı denetlemelerin gerekliliğine vurgu yaptı

Başkan Biden tarafından onaylanan yürütme emrine göre Hazine ve Ticaret Departmanları kripto paraların gelecekte oynayacağı rol hakkında raporlar hazırlayacak. Janet Yellen, konuşmasında düzenlemeler hakkında farklı bir konuya değinerek yapılacak düzenlemelerin teknolojiden bağımsız olması gerektiğini belirtti. Bu bağlamda Yellen, temel teknolojiye göre değil, bireylere ve kurumlara sağlanan hizmetlere ilgili risklerin odak noktası olması gerektiğini düşünüyor.

Konu hakkında Yellen, tasarruf sahiplerinin varlıklarının bir bilanço üzerinde mi yoksa bir dağıtık defter mi saklandığına bakılmaksızın dolandırıcılıktan korunmaları gerekliliğine de vurgu yaptı. Bir diğer yandan müşteri varlıklarını saklama hizmeti veren firmaların da sıkı bir şekilde denetlenmesi gerektiğine dikkat çekti. Daha fazla kripto para haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!