Ripple (XRP)’dan Ses Getirecek Regülasyon Teklifi! İşte Detaylar

Ripple, düzenleyiciler ve iki partili politikacılarla doğrudan etkileşimlerinin ardından kripto para birimi düzenlemesi için bir teklif yayınladı. Kripto para şirketi, sektörü kontrol etmek için düzenleyici bir çerçeve geliştirmeye yönelik olası yaklaşımları özetleyen “Kripto Para Birimi Düzenlemesine Gerçekçi Bir Yaklaşım” başlıklı belge ile büyük ilgi çekti.

Ripple’ın kripto para birimi düzenlemesine gerçek yaklaşımı

Ripple yakın bir zaman önce “Kripto Para Birimi Düzenlemesine Gerçekçi Bir Yaklaşım” başlığıyla yayınladıkları belge ile kripto düzenlemelerine yaklaşımlarını paylaştı. Söz konusu belge, kripto para birimlerinin ve Blockchain teknolojisinin hızla geliştiğini, bu nedenle bu endüstrilerin yeni bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini belirtiyor. Belgede, düzenleyicilerin kripto para birimleriyle ilgili düzenlemeler geliştirirken ve yasalar hazırlarken yalnızca kullanıcıları korumayı değil, aynı zamanda yeniliklerin geliştirilmesi için koşullar yaratmayı da düşünmesi gerektiği belirtiliyor. Bunun, kripto para birimi firmaları ile devlet kurumları arasında iyi koordine edilmiş bir iş birliğini gerektirdiği de ekleniyor.

Ripple, İnovasyonun Önündeki Engelleri Kaldırma Yasasının hedeflerinden birinin hükümet ve özel sektör arasında açık bir diyalog oluşturmak olduğunu vurguluyor. Bu nedenle, şirket, kripto para birimi düzenlemesi konusunda çeşitli politika yapıcılarla etkileşime giriyor. Şirket, bu tartışmaların kripto para birimi endüstrisinin fırsatlarını ve ihtiyaçlarını anlamalarına izin vereceğini ve hükümetin düzenlemesini netleştireceğini umuyor. Ağustos ayında Kongre üyeleri, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’na (CFTC) kripto para birimi endüstrisindeki katılımcılarla etkileşim kurmak için bir görev gücü oluşturma önerisiyle başvurdu. Ancak bu öneri hala Senato’da bekliyor. XRP’nin şirketi, düzenleyicilerin kripto para birimi endüstrisi için sağlam düzenleyici gereksinimler oluşturmak için paydaşlarla güçlerini birleştirebileceğine inanıyor.

Cumhuriyetçiler ve Ripple yeni bir yasaya ihtiyaç olduğunu belirtiyor

Bu yıl Tom Emmer, Darren Soto ve Ro Khanna gibi Cumhuriyetçiler Menkul Kıymetler Açıklığı Yasasını (SCA) tanıttı. Bu yasa, bir varlığın menkul kıymet olup olmadığını belirlemek için Howie testi kullanılırken ortaya çıkan belirsizliği ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Bu teste göre, yatırım sözleşmesi niteliği taşıyan her işlem otomatik olarak menkul kıymet olarak kabul ediliyor. Tasarı, menkul kıymetlerle aynı kategoriye girmeyen yeni bir “yatırım sözleşmesi varlığı” terimini öneriyor. Bu, kripto para birimlerinin bir yatırım anlaşması kapsamında piyasaya sürüldükleri için menkul kıymet olarak kabul edilemeyeceği anlamına geliyor. Ripple, bu yasa tasarısının dijital varlıkları emtia olarak tanımladığını iddia ediyor. Çünkü menkul kıymetler yasaları kripto varlıklara uygulanamazsa, piyasayı güvende tutmak için başka düzenleyici mekanizmalara ihtiyaç duyuluyor.

Şirket, geçen yıl Michael Conaway tarafından önerilen Dijital Ticaret Borsası Yasası 2020’ye (DCEA) atıfta bulundu. DCEA’ya göre, dijital para birimleri, emtialarla birlikte Emtia Borsası Yasası (CEA) tarafından düzenlenecek, bu nedenle kripto para birimi borsalarının faaliyetleri CFTC tarafından kontrol edilecek. Kriptoarena.com olarak daha önce SEC ile olan davasındaki gelişmelere yer verdiğimiz Ripple, SCA ve DCEA faturalarının geleneksel finans sektörüne uygulanabileceğine ve Blockchain ve kripto para geliştirme için uyarlanması gerektiğine inanıyor. Kripto para şirketi ayrıca Blockchain ve kripto para uzmanlarının yurtdışına göç etmesini önlemek için düzenleyici sanal alanlar oluşturmayı önerdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!