Ripple (XRP) Fiyat Analizi: XRP Fiyatı Kısa Vadede 1 Dolara Ulaşabilecek mi?

Ripple (XRP), son 24 saatte devasa bir yükseliş kaydederek, ilk 100’deki kripto para birimileri içerisinde en iyi performans gösteren varlık olmayı başardı. Dün erken saatlerde, Ripple’ın Japonya’da ODL hizmeti için gerçekleştirdiği ortaklık haberleri fiyatın ivme kazanmasına neden oldu. Bu anlaşma, sınır ötesi transferlerde bir köprü para birimi olarak kullanıldığı için, XRP’nin güçlü bir kullanım durumunun olduğunu gösteriyor. Ortaklık haberinin ardından, XRP,  kısa sürede yaklaşık yüzde 20 artış kaydetti

Ripple 1 dolarlık hedefine ulaşabilir

Fiyat analizi için grafiğe bakıldığında, Ripple (XRP)’nin birkaç ay içinde ilk kez belirgin bir yükseliş ivmesine sahip olduğunu görebiliyoruz. Dünkü haberler sayesinde, XRP sıkıştığı dar alandan çıktı ancak o zamandan beri destek seviyesine geri döndü. Geçen hafta, XRP çok belirgin bir yükseliş modeli gösterdi. Bu desene ”Adem ve Havva” denir ve V şeklinde bir alt ve ardından yuvarlak bir alt ile oluşturulur. XRP bir kez dar fiyat menzil bölgesini kırabildiğinde, önündeki 1 dolarlık hedefe ulaşabilir.

Ripple (XRP) yaklaşık 3 aydır ilk kez 200MA artık destek görevi görüyor. Bu, trendin artık kısa vadeli yükselişe geçtiğinin harika bir işareti. Ayılar anında kontrolü ele geçirirse, XRP 0,681 dolarlık ana desteğine geri dönebilir. Bu destek tutamazsa, XRP muhtemelen 0,611- 0,634 dolardan destek alanına daha sert düşecek.

Teknik analiz

RSI’ye baktığımızda, gücün aşırı alım bölgesine girdiğini ancak şiddetle reddedildiğini görebiliriz. Şimdi bir yükseliş bayrağı paterni oluşturdu ve her iki tarafa da bir kırılma, muhtemelen bir dizi fiyat hareketi ile gelecek.  MACD sürekli olarak yükseliyor, ancak histogram aşağı doğru hareket etmeye başladığı için şimdi hafif bir düşüş eğilimi var. 0 çizgisinin altındaki bir kırılma Ripple  fiyatını desteğe indirecektir.

 

Ripple fiyatını belirleyecek önemli bir faktör de SEC ile devam eden hukuki süreç olacak. ABD’de sorunlar yaşayan şirket, Asya ve Orta Doğu’da ortaklıklar kurmaya devam ediyor. Şirketin SEC’e karşı kazanacağı bir zafer, fiyata büyük bir ivme kazandırmakla kalmayıp, yatırımcı güvenini de kazanacaktır.

Ripple fiyatı gün içi verileri

Fiyat: 0,71 dolar

Trend: Boğa

Volatilite: Orta

Destek: 0.681

Direnç: 0,71

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!