Sosyal Medya Bu İddiayla Sallanıyor: Apple 2.5 Milyar Dolarlık Bitcoin mi Aldı?

Crypto Twitter, Apple’ın yakında milyarlarca dolarlık bir Bitcoin alımını açıklayacağı iddiasıyla çalkalanıyor. Örneğin, Galaxy Trading bu söylentiyi paylaşan birçok kişiden biri. Rakamın 2 milyar dolardan fazla olduğunu söylüyorlar. ChainLeak’in CEO’su Joshuwa Roomsburg ise söylentilere göre satın alma tutarını 2,5 milyar dolar olarak belirledi. Roomsburg, eğer söylenti doğruysa, olayı anmak için bir iPhone satın alacağını da sözlerine ekledi. Ancak Apple’ın Bitcoin ve kripto para birimiyle ilgili düzensiz geçmişi nedeniyle, bu söylentide herhangi bir gerçeklik payı var mı sorusu akla geliyor.

Bitcoin Apple için çok tartışmalı mı?

Şubat ayının başlarında Tesla, Bitcoin’de 1,5 milyar dolar satın aldığını duyurduğunda, BTC o gün %20 arttı. Bu olay, 65.000 dolarlık bir fiyat zirvesine ulaşarak Nisan ortasında zirveye ulaşan bir yükseliş eğilimini harekete geçirdi.Beklentiler, Apple’ın Bitcoin satın aldığını açıklarsa benzer bir eğilimin olacağı yönünde. Ancak, doğruyu söylemek gerekirse, söylentiyi destekleyen her tweet için, bir o kadar da saçmalık var. OnChain Capital’in CEO’su Ran Neuner, en azından yakın zamanda olmayacağını açıklayarak yanıt verdi. Benzer şekilde, @Flappening şakacı bir şekilde Apple’ın Bitcoin satın alma şansını olumsuz olarak açıklıyor.

Olumsuz olasılıklar bir şey olsaydı, Apple’ın 2,5 milyar değerinde #bitcoin satın alma şansına oy verirdim.

İddiayı tırmandıran DevOps Mühendisi Alexander Ross, Apple’ın çok fazla marka bilincine sahip olduğu ve tartışmalı bir şey yapma olasılığının düşük olduğu noktasını gündeme getirdi. Bitcoin yatırımının firma için çok uzak bir adım olabileceğini söyledi ve şunları ekledi:

Apple tartışmalı bir şey yapmaz. Çok yüksek oranda marka bilincine sahip. Bitcoin bu noktada marka değerlerine uymuyor. Hiçbir şeyi daha fazla sevmem ama bu onlar için çok asi bir hareket ve insanların bunu onlara karşı kullanmaları için çok fazla fırsat sunuyor.

Buna rağmen, son söylentiler Apple’ı kripto yanlısı göstermeye yetti. Ancak bunun 2,5 milyar dolarlık bir yatırımı kapsayıp kapsamadığı başka bir konu.

Apple iş ilanı kriptoya ilgi gösteriyor

Mayıs ayı sonlarında Apple’ın “Alternatif Ödemeler” ile ilgilenen bir İş Geliştirme Müdürü için bir iş ilanı yayınladı. İş için temel gereksinimlerden biri, kripto para birimi de dahil olmak üzere alternatif ödeme sağlayıcılarıyla beş yıldan fazla çalışma deneyimidir.

Dijital cüzdanlar, BNPL, Hızlı Ödemeler, kripto para birimi vb. gibi alternatif ödeme sağlayıcılarında veya bunlarla çalışma konusunda 5 yılı aşkın deneyim.

2019’da Apple Pay Başkan Yardımcısı Jennifer Bailey, Apple’ın kripto para biriminin ilginç olduğunu düşündüğünü ve ilgiyle izlediklerini söyledi. Ancak, son iş ilanı dışında Apple, Bitcoin ve kripto para birimine yönelik herhangi bir olumlu hamlede bulunmadı. RBC Sermaye Piyasaları Analisti Mitch Steves , Apple’ın Apple Pay Wallet’ta kripto değişim işlevini uygulayarak kripto para biriminden 40 milyar dolara kadar üretebileceğini tahmin ediyor.

Apple’ın kurulum tabanı 1.5B’dir ve yalnızca 200 milyon kullanıcının işlem yapacağını varsaysak bile bu, Square’den 6,66 kat daha büyüktür. Bu nedenle, potansiyel gelir fırsatı yılda 40 milyar doları aşacaktır (%15 artan gelir fırsatı).

Steves, bunun Apple arabasını üretmeye kıyasla daha güvenli bir oyun olduğunu söyledi. Bitcoin fiyatı söylentilere beklendiği gibi tepki vermedi. BTC bugün %3 düştü.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!