Ripple (XRP) Benimsenmesi Artıyor! 75 Milyon…

Ödeme devi Ripple’ın XRP Ledger’ı (XRPL), hızla artan bir benimseme oranına işaret ederek 75 milyondan fazla blok işlediği belirtildi. Ripple ve SEC arasında devam eden dava sürecine rağmen artan benimsenmenin ise dikkat çektiği bildiriliyor.

XRPL, 75 milyon blok tamamladı

Blockchain endüstrisinin, finans sektörüne ve günlük yaşamın diğer alanlarına sayısız fayda sağladığı bildiriliyor. Ödeme devi Ripple, XRP Ledger (XRPL) ile yalnızca on yıl önce ölçeklenebilirlik ile ilgili özelliğini tanıtmasının ardından yeni ortaya çıkan teknolojiyi geliştiriyor. Sağlamlığı nedeniyle XRPL, kripto para alanı içerisindeki ve dışında yer alan birçok firma tarafından büyük ölçüde benimsendi. Son verilere göre, XRPL’nin yayın tarihi itibariyle 75 milyonun üzerinde bloğu işlediği göründüğünden, bu artan benimsemeyi vurgulamaktadır. XRPL Services platformundaki XRPL istatistiklerine bakıldığında ise, defterdeki bazı etkileyici verileri ortaya çıkarır. Blockchain’in en son bloğunu aktaran defter endeksi, 75,013,727’lik bir endeks göstermektedir. Bu, defterin kümülatif olarak 75 milyondan fazla blok işlediğini gösteriyor. Bu durumun ise Ripple ekosistemi adına etkileyici bir başarı olduğu belirtiliyor.

İstatistiklere göre, XRPL’nin 4,3 milyondan fazla hesaba veya cüzdan adresine ev sahipliği yaptığı aktarılıyor.. Bu verilere göre, önde gelen kripto para piyasası istihbarat ürünleri sağlayıcısı Messari’den alınan bilgilerle doğrulanır konumda olduğu aktarıldı. Messari’den gelen verilere göre, XRPL’de basın zamanı itibariyle 4.336.389 cüzdan adresi bulunduğu gösteriliyor. 4,3 milyondan fazla hesaptan yaklaşık 473 bini en az 1.000 dolar değerinde Ripple’in altcoin projesi XRP bakiyesine sahip. 10 binden fazla hesapta ise en az 100 bin dolar değerinde XRP bulunuyor. Ayrıca, 10 Milyon doların üzerinde bakiyeye sahip olan balina hesaplarının sayısı ise 325 olarak belirtiliyor. Bu rakamın ise toplam 4,3 milyon adres sayısının yüzde 0,007’si olduğu bildirildi.

Ripple -SEC davasına rağmen XRP yükseliş yaşıyor

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Ripple ve SEC ile uzun süredir devam eden dava sürecine rağmen, XRP istikrarlı bir büyüme yolunda ilerliyor. Son Kripto para kışı, genişlemesini kontrol etmek adına çok az adıma attı. Geçtiğimiz ayın başlarında, Seattle merkezli FinTech girişimi Stably, Ripple ile firmanın stabilcoin USDS’sini XRPL’de yayınlamasını sağlayacak için bir ortaklık duyurusunda bulundu. Kolombiya, Ulusal Tapu Sicili için XRPL’yi kullanmak adına bir girişim başlatmıştı. Girişimin ardından, hükümetteki bir değişiklik sebebiyle erken askıya alınmış olsa da, XRP defterinin topladığı büyük ana akım dikkati vurguladı.

Son paylaşılan gelişmede ise XRPL Labs, Hollanda, Almanya, Belçika ve sıradaki İngiltere’de XRP için Açık/Kapalı Rampa hizmeti sunmayı başlattı. Hollanda’daki XUMM Pro cüzdan kullanıcıları, herhangi bir üçüncü taraf olmadan Euro’larını XRP ile kolayca değiş tokuş yapabilmektedir. Ripple’ın yerel altcoin projesi XRP, ayılarla mücadele etmeye devam ediyor. Ancak sürekli olarak ertelenen dava sürecinde Ripple Labs ve SEC tarafından sunulan Özet Karar hareketlerinin raporları sonrasında, XRP büyük bir artış gösterdi.

19 Eylül tarihinde 0,40 dolar seviyesinin altında konsolide olan XRP, büyük bir ret ile karşılaşmadan önce beş gün içerisinde 0,50 dolar seviyesine kadar yükseldi. Redde rağmen, altcoin 0,44 dolar seviyesinin oldukça üzerinde kaldı ve Pazartesi günü 0,53 dolar seviyesine doğru başka bir ralli başlattı. Bununla birlikte, bazı kripto para analistleri, XRP’nin son rallisinin sonunu görmüş olabileceğine inanıyor ve yaklaşan bir düzeltmenin olduğunu tahmin ediyorlar. Kripto para analisti Ali Martinez 0,39 ila 0,42 dolar arasında bir düzeltmenin olabileceğini paylaşmıştı.

.Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!