Bitcoin 19.000-20K Dolar Aralığını Ne Zaman Kıracak?

Kripto para piyasaları son zamanlarda durgun hareketler sergilerken birçok yatırımcı Bitcoin (BTC)’in 19 bin – 20 bin dolar aralığını ne zaman kıracağını merak ediyor! İşte uzmanların kritik açıklamaları…

Uzmanlar lider kripto para birimi Bitcoin için kritik seviyeleri açıkladı!

Daha önce kriptoarena.com olarak belirttiğimiz üzere kripto piyasası, olumsuz makroekonomik koşullar nedeniyle durgun hareket gösteriyor. Özellikle en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, son derece durgun fiyat hareketi sergiliyor. Lider kripto para birimi Bitcoin, bir süredir 19 bin dolar – 20 bin dolar aralığında hareket ediyor. Anlık olarak lider kripto, 19,082 dolardan işlem görüyor ve son 24 saatte yüzde 0,5’e yakın düştü. Midas Touch Consulting’in genel müdürü Florian Grummes, Bitcoin’in bu aralıktan nasıl çıkabileceğini ortaya koyuyor.

Grummes’e göre Bitcoin, destek seviyesini 18 bin dolardan kıracak ve fiyat seviyesini 10 bin dolarda test edecek. Ayrıca Bitcoin’in 6 bin doları test etmesini en kötü ihtimal olarak görüyor. Grummes’e göre, kripto piyasası şu anda bir likidite krizinde. Ancak ona göre, Bitcoin dibe ulaştığında, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacak. Hatırlayacağınız üzere Grummes, olumsuz makroekonomi nedeniyle 2022 finansal likidite krizini doğru tahmin etti. Ayrıca, Altın’ın krizde kripto ve borsadan daha iyi performans göstereceğini doğru bir şekilde tahmin etti.

Düzenleme Bitcoin’e Yardımcı Olacak mı?

Mevcut küresel finansal istikrarsızlık, Bitcoin’in büyümesini engelliyor. Fed, enflasyon seviyelerini düşürmek için niceliksel sıkılaştırmaya gidiyor. Bu nedenle, kripto piyasası bir kripto kışı geçiriyor. Grummes, bu kriz sırasında ABD Dolarının en iyi yatırım tercihi olacağına inanıyor. Grummes, bir kripto kışının tipik olarak yaklaşık 24 ila 27 ay sürdüğünü vurguluyor. Bu kripto piyasası kışa hala bir yıl kala Grummes, meşru bir boğa piyasasının hala yaklaşık bir yıl uzakta olduğuna inanıyor. Hala 6 bin dolarlık fiyat seviyesinin test edilmesinin en kötü senaryo olmasını bekliyor. Mayıs 2024’te bir sonraki Bitcoin yarılanması etrafında bir boğa piyasasının beklenebileceğine inanıyor.

Birçok uzman, düzenleyici netliğin Bitcoin ve Ethereum’a yardımcı olacağına inanıyor. Kripto para birimlerine kurumsal yatırımı artıracaktır. Ancak Grummes, merkezi hükümetlerin Bitcoin’in başarılı olduğunu görmek istemediğine inanıyor. Hükümetin Bitcoin pahasına Merkez Bankası Dijital Para Birimlerini zorlayacağına inanıyor. Bu nedenle, düzenlemeler Bitcoin’in büyümesini de engelleyebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!