Ripple-SEC Davası Sürerken, Balinalar XRP Birikimlerini Büyütmeye Başladı!

Son piyasa düşüşünün ortasında, Ripple (XRP) balinaları piyasada bir kez daha oldukça aktif hale geldi. Zincir içi veri sağlayıcısı Santiment’e göre, 1 milyon-10 milyon XRP arasında tutan Ripple balinaları bir birikim çılgınlığı yaşıyor. Kriptoarena.com olarak detayları aktarıyrouz.

Ripple (XRP)birikim çılgınlığı yaşıyor

Kripto para piyasası çalkantılı bir dönemden geçiyor ve bir çok kripto para birimi zor günlerden geçiyor. Devasa düşüşlerin yaşandığı piyasalarda, altcoin projeleri yeniden toparlanmaya çalışıyor. Bir süredir SEC ile arasındaki dava nedeniyle istediği çıkışı yakalayamayan Ripple (XRP), şimdilerde balina istilasına uğruyor. Zincir içi veri sağlayıcısı Santiment’e göre, 1M-10M XRP arasında tutan Ripple balinaları bir birikim çılgınlığı yaşıyor. Santimen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları yazdı:

1 milyon ile 10 milyon dolar arasında XRP tutan XRP Ağı balinaları toplu olarak biriktiriyor ve şimdi kripto arzının en yüksek yüzdesini elinde tutuyor. Bu, borsa dışı sahiplerin en aktif katmanıdır ve şu anda tüm XRP’nin yüzde 6,12’sine sahiptir.

Ripple (XRP) kripto para birimi gerçekten de acımasız piyasa çöküşünün bir parçası oldu ve son iki ayda yaklaşık yüzde 50’den fazla düzeltme yaparak, düşüş yaşadı.. Şuan, XRP, piyasa değerine göre dünyanın altıncı en büyük kripto para birimi olarak 0,40 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor..

Dava sürecinin bitmesi bekleniyor

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse şu anda İsviçre’nin Davos kentindeki Dünya Ekonomik Forumu’na katılıyor. Verdiği bir röportajda Garlinhgouse, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yasal süreci tamamladıktan sonra ilk halka arz (IPO) olasılığını araştıracaklarını söyledi.

Ripple ve SEC savaşı 155 ayı aşkın bir süredir devam ediyor. Menkul kıymetler düzenleyicisi, Ripple’ı XRP tokenlerini ve kayıt dışı menkul kıymetlerini satmakla suçladı. Bununla birlikte, Ripple mahkemelerde yanlış bir şey yapmama konumunu güçlü bir şekilde savunuyor. Birçok endüstri uzmanı, anlaşmanın bu yıl Ripple’ın lehine olacağına inanıyor. Halka açık listeleme planları hakkında konuşan Ripple CEO’su Brad Garlinghouse şunları söyledi:

ABD SEC ile Amerika Birleşik Devletleri’nde kesinlik ve netlik elde etmek istediğimizi düşünüyorum. Biliyorsunuz, SEC’in bu süreci halihazırda olduğundan daha fazla yavaşlatmayacağını umuyorum. Ama biliyorsunuz, kesinlikle bunun bir olasılık olduğu ölçekte bir noktadayız. SEC ile olan bu davayı geçtiğimizde buna bakacağız.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!