Ripple CEO’sundan İlginç Coinbase Açıklaması: Birlikten Kuvvet Doğar!

Ripple CEO’su Brad Garlington ve kripto topluluğu, Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) bir dava tehdidi aldığını açıklayan Coinbase ve CEO’suna destek veriyor.

Ripple CEO’su Coinbase’e desteğini gösteriyor

Kripto topluluğu ve özellikle Ripple CEO’su, çarşamba günü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) bir uyarı aldığını açıklayan Coinbase ve CEO’su Brian Armstrong’a desteğini gösteriyor. SEC, Coinbase’in müşterilerine USDC tasarruflarına yüzde 4 faiz sunduğu Lend programı üzerinden kripto para borsasını dava etmekle tehdit etti. Şirketin CEO’su Brian Armstrong, 8 Eylül’de Twitter’da düzenleyicinin söz konusu ürünü neden bir menkul kıymet olarak gördüğünü açıklamadığını söyledi.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, SEC’den gelen uyarının Coinbase’i kendi şirketini benzer bir duruma soktuğunu belirterek düzenleyicinin “kripto para birimlerine karşı savaşı sürdürdüğünü” vurguluyor. Garlinghouse daha sonra iki kuruluş arasındaki olası iş birliğine şu sözlerle işaret ediyor:

Hızlı gitmek istiyorsan, yalnız git. Uzaklara gitmek istiyorsanız birlikte gidin.

Ripple Baş Hukuk Müşaviri Stuart Alderoty de Bitcoin ticaretini desteklemek amacıyla fikirlerini dile getiriyor. Birleşik Krallık, Singapur ve Japonya gibi ülkelerde yeniliği teşvik eden “anlaşılabilir düzenleyici çerçeveye” dikkat çeken Alderoty’e göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde taban tabana zıt bir durum gelişmiş durumda.

Coinbase’in rakipleri de SEC’ten açıklama bekliyor

Coinbase’in rakipleri olan Celsius ve BlockFi de Coinbase’in sunduğuna benzer ürünler sunuyor. Ripple CEO’sunun düzenleyici baskılarına karşı kripto şirketlerinin iş birliği yapması yönündeki tavsiyesi karşılığını buluyor. Yahoo Finance ile konuşan Celsius Network Kurucu Ortağı ve CEO’su Alex Mashinsky, kripto endüstrisindeki herkesin açıklama beklediğini belirtiyor. Celcius CEO’su, bilinmezlik içinde olduklarını ve açıklama istediklerini belirtiyor. Böylece, kuralları anlayarak ona uygun şekilde ilerlemelerinin mümkün olduğunu da sözlerine ekliyor.

Mashinsky, Coinbase’in zaten Ethereum, Ripple gibi kripto varlıklara ilgi sunduğunu ve bu nedenle SEC ile ilgili asıl sorunun USDC varlıklarına sunulan faiz olduğunu düşündüklerini söyledi. Celcius CEO’suna göre SEC, USDC tasarruflarındaki faizin, akredite olmayan yatırımcılara verilmesi durumunda menkul kıymet olabileceğini iddia ediyor. Yönetimleri altındaki varlıkları 20 milyar doları aşan Celsius, ayrıca akredite olmayan yatırımcılara USDC ve diğer stablecoin varlıkları için faiz ödüyor. Ancak Mashinsky, Celsius’un bu alanda öncü olduğunu ve ürünlerini mükemmelleştirmenin uzun zaman aldığını söyledi. Bunun, Celsius’un düzenleyicilerden Coinbase’e benzer bir suçlamayı başarıyla savuşturabileceği anlamına gelip gelmediği sorulduğunda Mashinsky, şu yanıtı veriyor:

Herkesin SEC’den gelen yeni düzenlemeleri bekleyip görmesi gerekecek. Görünüşe göre Coinbase, XRP gibi SEC ile olan sorununu mahkemeye taşıyacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!