Sıcak Gelişme: Revolut, 3 Altcoin Projesini Delist Etti!

Kripto para dünyası yeni gelişmelerle yatırımcıların dikkatini çekiyor. Son olarak dijital bankacılık şirketlerinden Revolut, yaptığı son duyuru ile beraber ABD’deki kullanıcılarının artık 3 popüler altcoin projesi olan Polygon (MATIC), Solana (SOL) ve Cardano (ADA) ile işlem yapamayacağını açıkladı. Bildiğiniz üzere SEC ve Binance arasındaki davanın ardından menkul kıymet olarak tanımlanan bu 3 altcoin başka platformlar tarafından da delist edilmişti. Peki, sırada ne var? İşte detaylar…

Revolut bu 3 altcoin projesini delist etti

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere blockchain alanı yeni gelişmelerle beraber yatırımcıların hedefinde bulunuyor. Bununla beraber ortaya çıkan son davalar piyasayı oldukça sarstı. Bazı borsalar SEC tarafından menkul kıymet olarak belirlenen altcoin projelerini delist ederken, bazıları ise listelemeye devam etti. Son olarak İngiltere merkezli fintech firması Revolut, ABD’de artık üç büyük kripto para birimini desteklemeyeceğini açıkladı. 28 Haziran’da ABD’deki kullanıcı tabanına gönderilen bir e-postada şirket, Cardano (ADA), Polygon (MATIC) ve Solana (SOL) desteğini derhal sonlandırdığını açıkladı. Revolut, ABD’li kullanıcıların artık uygulaması aracılığıyla bu kripto para birimlerini satın alamayacaklarını belirtti. Ayrıca, belirtilmeyen daha sonraki bir tarihte, kullanıcılar ADA, MATIC ve SOL’u da tutamayacak veya satamayacaklar. Revolut, bu tarihten sonra kalan tüm coinleri otomatik olarak satacağını ve eşdeğer nakdi her kullanıcının Revolut hesabına yatıracağını belirtti.

Bu listeden çıkarma kararının Revolut tarafından desteklenen coinlerin yalnızca küçük bir bölümünü etkilediğini belirtmek önemlidir. Şirketin web sitesinde şu anda desteklediği 80’den fazla coin listelenmektedir. Öncelikle bir Birleşik Krallık hizmeti olarak bilinen Revolut, yakın zamanda faaliyetlerini Amerika Birleşik Devletleri ve diğer pazarlara genişletti. Revolut’un Cardano, Polygon ve Solana desteğini sona erdirme kararı, kripto para birimi alanındaki diğer önde gelen platformların benzer hamlelerini takip ediyor. ABD merkezli popüler bir ticaret uygulaması olan Robinhood, 9 Haziran’da ADA, MATIC ve SOL’u listeden çıkaracağını duyurdu.

Benzer şekilde, bir dijital varlık pazarı olan Bakkt, 16 Haziran’da bu üç kripto para birimini artık desteklemeyeceğini açıkladı. Revolut’un listeden çıkarma kararının ardındaki nedenler, kullanıcılarına gönderilen e-postada açıkça belirtilmemiştir. Bununla birlikte, düzenleyici kaygıların ve uyumluluk gerekliliklerinin potansiyel olarak katkıda bulunan faktörler olabileceğini belirtmek gerekiyor. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kripto para düzenlemeleri gelişiyor ve Revolut gibi platformlar, tekliflerini düzenleyici ortama uygun hale getirmek için ayarlıyor olabilir.

Uzmanlar yatırımcılara uyarılarda bulundu

Revolut’un bu hamlesi, uygulama aracılığıyla aktif olarak ADA, MATIC ve SOL alım satımı yapan ya da elinde tutan bazı ABD merkezli kripto para meraklılarını hayal kırıklığına uğratabilir. Bununla birlikte, kripto para piyasasının son derece dinamik olduğunu ve sürekli değişime tabi olduğunu unutmamak önemlidir. Kullanıcılara platform politikaları hakkında bilgi sahibi olmaları ve istenirse listeden çıkarılan coinleri alıp satmak ya da ellerinde tutmak için alternatif yollar aramaları tavsiye ediliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!