Vitalik Buterin’den Terra (LUNA) Yönetimine Kritik Çağrı!

Ethereum (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, kripto para piyasasını sarsan Terra (LUNA) projesine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Vitalik Buterin: Kurtarma planında, öncelik balinalara değil perakende yatırımcılara verilmeli

Buterin, Terra’nın geliştiricilerine kurtarma çabalarında önceliğin balinalara değil daha küçük perakende yatırımcılarına verilmesi gerektiğini söyledi. Yöneticinin yorumları, Twitter kullanıcısı ”PersianCapital” tarafından paylaşılan ve UST’nin çöküşü için sıfır noktası olan Anchor Protocol arzının çoğunun balinalara odaklandığını vurgulayan bir ileti dizisine yanıt olarak geldi. PersianCapital, UST yatırımcılarını kurtarmak için projenin 1,5 milyar dolarlık Bitcoin rezervlerini kullanma teklifine atıfta bulundu. Geçen hafta yapılan teklif, Terra topluluğu tarafından yoğun bir katılım görmüş gibi görünüyor.
Ancak böyle bir plan, tüm UST yatırımcıalrının yüzde 82’sini oluşturan balinaların, perakende yatırımcılardan çok daha büyük bir pay alması anlamına geliyor. PersianCapital, bunun yerine, 1,5 milyar doların daha küçük perakende yatırımcılara dağıtılabileceğini söyledi. Buterin, bu öneriyi destekledi ve perakende Terra yatırımcılarınına öncelik verilmesinin daha önemli olduğunu vurguladı.

Terra (LUNA)’nın kurtarma planı, işe yaramıyor!

Ancak, birden fazla kurtarma çabasının ortasında bile, UST fiyatı daha da düştü ve şu anda 0,2 doların altında işlem görüyor. Terra, rekor miktarda LUNA bastı ve 1 dolara endeksli fiyatı desteklemek için aşırı miktarda UST yaktı. Hiçbir adım, işeyaramıyor gibi görünüyor. Terra’nın kurucusu Do Kwon geçen hafta, projenin ekosistemin geliştiricilerini korumak için 1,5 milyar dolarlık rezervini kullanacağını söyledi. Ancak Kwon şimdiye kadar konuyla ilgili çok az bilgi verdi. Bu aynı zamanda Terra’nın Bitcoin rezervlerinin tam olarak nerede olduğuna dair bir takım soruları da beraberinde getirdi.
 
Kwon, LUNA’nın Mart 2023’e kadar 88 doların üzerinde işlem yapacağına dair bahse girmişti. Terra kurucusu, Twitter’da ”GiganticRebirth” olarak bilinen trader ile 10 milyon dolar ve trader ”AlgodTrading” ile 1 milyon dolara bahse girdi. Terra’nın çöküşü kripto piyasası için felaket olsa da, UST’nin sürdürülemezliğini öngören trader’lar sonunda haklı çıktı. Çöküş ve bahis hakkında yorum yapan Algod, Kwon’u bahsi kaybetmesi nedeniyle parasını ödemeye çağırdı. GiganticRebirth, ”artık 88 dolara ulaşmayacağı çok açık” ifadesi ile CEO ila adeta dalga geçti. GiganticRebirth ise İngiliz şair Thomas Howell’in eski bir sözünü hatırlatarak,; Tavuklarınızı yumurtadan çıkmadan saymayın” ifadesini kullandı.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!