Polygon (MATIC) Bu Sektörde Ethereum (ETH)’u Geride Bırakabilir!

Mayıs ayındaki çöküşten hemen önce, Polygon MATIC düşüş sırasında neredeyse %500 arttı. Şimdi, son 6 hafta içinde, çoğu analist ve yatırımcı, alt fiyatın fiyat hareketine karşı daha dikkatli hale geldi. Ayrıca, daha az insan, projenin nasıl şekillendiğine dair net bir anlayışa sahip.

Polygon PancakeSwap’ın önüne mi geçiyor?

Şimdi, bu biraz abartılı olabilir, ancak Polygon şu anda doğru hamleleri yapıyor. Yakın tarihli bir duyuruya göre, Polygon platformunda Blockchain oyun geliştiricilerini ve NFT yaratıcılarını desteklemek için 100 milyon dolarlık bir fon topluyor. Proje şimdiden 100’den fazla NFT ve oyun projesini kendine çekti. Şimdilik, ölçeklendirme çözümü daha geniş bir gündemle ilerliyor gibi görünüyor.

Polygon NFT uzay, ilgi uyandırmamış gibi görünebilir. Ancak istatistikler, 2021’in 2. çeyreğinde satışların ve günlük ortalama yeni adreslerin %111 ve %152 oranında arttığını ortaya koyuyor. Önde gelen projelerden biri, Axie Infinity adlı bir oyna-kazan oyunu. Axie Infinity, son 30 günde 90 milyon dolara yakın gelir elde ederek, sadece 11.9 milyon dolar gelir kaydeden PancakeSwap’ın beğenilerini geride bıraktı.

Ethereum’un, Binance akıllı zinciri ile rekabeti şiddetli olmaya devam ediyor

Ayrıca, Ethereum ve Binance Smart Chain gibi benzerlerinin de kendi piyasalarında tüm hızıyla çalışmaları sürdüğünden, Polygon’un yeni bir NFT pazar yeri ile net bir başarı koşusu olmadığını hatırlamak da önemlidir. Axie Infinity’nin başarısı, Ethereum’a dayanan Ronin yan zinciri sayesinde olmuştur. Ancak, Polygon’un hedefleri ile pazarın geri kalanı arasında önemli bir fark var. Polygon Studios’a göre, hedefleri NFT’ler için fiili platform haline gelmekle aynı doğrultuda. Yine de en büyük nokta, Polygon’un geliştirmesiyle Web 2.0 ve Web 3.0 arasında köprü kurmak istemesidir. Web 3.0, web siteleri ve uygulamalar için yeni nesil İnternet hizmetleridir. Bu nedenle, endüstri toplu olarak bu yönde hareket ettiğinden, bir NFT pazarı geliştirmek, Polygon’un geleceği için hayati önem taşımaktadır.

Polygon’da trafik var mı?

Ağ, günlük 73.000’den fazla benzersiz aktif cüzdan kaydettiğinden, Polygon önceki çeyrekte Ethereum’dan daha iyi performans gösterdi. Yıllık artış, önceki iki çeyreğe göre %13.000 ve %845 idi. Bu rakamlar çok yüksek olsa da, temel mantık, tüm bu büyümenin bir piyasa sıkıntısı döneminde gerçekleşmesidir. Bu nedenle, yükseliş döngüsü geri döndüğünde bunun durması pek olası değildir. Bu, alana daha fazla kullanıcı ve benimseyen edinmek için çok önemli olacaktır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!