Bu Altcoin eToro’da En Çok Hodl Edilen Kripto Para Birimi Olmayı Başardı!

Amerika merkezli eToro kullanıcılarının çoğu, eToro tarafından paylaşılan yeni verilere göre artık Cardano (ADA)’yu Bitcoin (BTC)’e tercih  ediyor. ADA, 2020’nin ikinci çeyreğinde bu platformdaki yatırımcılar arasında üçüncü en popüler varlıktı ve yeni sıralama, ADA’nın son zamanlarda ne kadar popüler olduğunu kanıtlıyor. Altcoin, özellikle yeni projeleri ve güncellemeleri ile dikkat çekiyor.

Cardano son zamanlarda neden revaçta?

Bu gelişme muhtemelen, Tesla’nın kurucusu ve CEO’su Elon Musk’ın açık bir şekilde ifade ettiği desteği, Cardano’nun son güncelleme duyuruları ve yükselen değeri sayesinde meydana geldi ve  altcoin etrafındaki  coşku ve inanç katmerlenerek büyüyor. ADA etrafındaki ilginin büyük bir kısmı, Alonzo akıllı sözleşme test ağının piyasaya sürülmesiyle alakalı. Bu yaz staking özelliğinin tam olarak uygulanması sonrasında yatırımcı ilgisinin daha da artması bekleniyor. Şu anda, kripto para birimini stake ederek pasif gelir elde edebilmek isteyen kullanıcılar tarafından akıllı sözleşmeye 33 milyar dolardan fazla ADA tokeni yatırıldı.


Cardano’nun Ethereum için güçlü bir rakip olması bekleniyor. Bu, bazılarının maraton dediği bir yarış değil, bir yarışma. Cardano’nun akıllı sözleşmeleri Ağustos ayında başladığında, blockchain saniyede 1 milyon işlemi gerçekleştirebilecek. Buna karşılık, Ethereum, Proof of Stake tamamen uygulandığında saniyede 100 bin işlem gerçekleştirebilecek. Ancak Ethereum‘dan farklı olarak, Cardano, kelimenin başından itibaren bahis kanıtını desteklemek için inşa edilmiştir.

Grayscale hamlesi önemli: Altcoin ivme kazandı!

Cardano, son zamanlarda artan yatırımcı ilgisi sayesinde, Bitcoin ve Ethereum ile birlikte kurumsal kabul göz önüne alındığında güçleniyor. Örneğin, Grayscale, yakın zamanda yatırımcılar için yatırım fonuna (Grayscale Digital Large Cap Fund (GDLC) ADA’yı eklediğini duyurdu. ADA, Bitcoin ve Ethereum’dan sonra portföydeki üçüncü en büyük kripto para birimi ve gözde altcoin..

Grayscale, ADA’nın son fiyat artışları ve yatırımcılardan gelen artan talep nedeniyle bu hamleyi yaptığını söyledi. Firma, ADA’ya yeniden yatırım yapmak için fon portföyünün bir kısmını tasfiye etmek zorunda kaldı. Aslında, duyurunun ardından üç gün içinde fiyat yüzde 9 arttı ve o zamandan beri olumlu yanıt veriyor. ABD’li eToro trader’ları ve yatırımcıları tarafından en çok tercih edilen ikinci kripto para birimi, geçtiğimiz yıl boyunca bu grafiğe ulaşamayan Dogecoin ve onu Tron, Ether ve Bitcoin takip ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (1)
Add Comment