Polkadot (DOT)’ta Gözler 17 Aralık’ta: İşte Analist Beklentisi!

Polkadot’un üçüncü parachain müzayedesi bugün Astar Network’ün kazanmasıyla sona erdi. İlk beş parachain platformda piyasaya sürülmüş olacağı için,17 Aralık Polkadot için önemli bir dönüm noktası olabilir.

 Uzmanlar, parachain faktörünün Polkadot fiyatı üzerinde olumlu bir etki yaratmasını bekliyor.

Polkadot’ta üçüncü parachain slot müzayedesi bugün sonuçlandı. Eskiden Plazm ağı olarak bilinen çok zincirli bir Polkadot dApp merkezi olan Astar Network, parachain müzayedesini kazandı. Protokol 27.100 katkı aldı. Polkadot yerel dApp merkezi, Ethereum, WebAssembly, dApp stake ve katman-2 çözümlerini destekliyor. 17 Aralık, ilk beş parachain projelerini altcoin platformunda başlattığından, DOT yatırımcıları için önemli bir tarih. Uzmanlar, olayın DOT fiyatı üzerinde yükseliş etkisi yaratmasını bekliyor.

 

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Polkadot’u ABD platformunda listeledi. Polkadot ağı, hız ve verimliliği artırmak için ‘sharding’, yani ağında paralel Blockchain sistemleri ile etkileşime girdi. Bu, altcoinin kullanıcılar arasında benimsenmesini hızlandırdı. Polkadot’un artan benimsenmesine ve popülaritesine rağmen, uzmanalr altcoin’in bir numaralı altcoin olarak Ethereum’un yerini alma ihtimalinin düşük olduğu görüşünde.

 

DOT, 50 dolara ulaşacak

Ethereum’un uzun vadede ölçekleme savaşını kaybetmesi pek olası değil. Bir kripto para eğitimcisi olan Brad Laurie, 2. katman platformlarının birbirine bağlanacağına inanıyor. Polkadot gibi metaverse protokolleri, katman-1’deki Blockchain’leri bağlayacaktır. “Huefin News” üzerinde bir kripto para birimi analisti, DOT fiyatı için 50 dolarlık bir yükseliş hedefi belirledi. Analist, Kasım 2021’deki eğilimin aksine, altcoin fiyatında bir yükseliş hareketi bekliyor.

 

Ethereum katili Polkadot (DOT), parachain müzayedesinin başarıyla tamamlanmasının ardından piyasada daha da iddialı hale geldi. Eklenen işlevsellik ile altcoin, Ethereum’a meydan okumaya hazır.
Polkadot (DOT)’un kurucusu Dr. Gavin Wood, ilk parachain müzayedesinin tamamlanmasının ardından ağın faydalarını övdü. Coindesk ile bir röportajda konuşan Wood, Polkadot’un yeni modelinin geliştiricilere Ethereum ve diğer rakip projelerin sisteminden farklı olarak ücretsiz bir yürütme modeli sunduğunu belirtti. Yöneticiye göre, Ethereum üzerine kurulu uygulamaların kullanıcıları ekonomik anlamda yıpranıyor. Wood, ETH’nin eksiklikleri ile ilgili olarak, ”bu kullanıcıların Ethereum‘a ve çoğu zaman Ethereum akıllı sözleşmeleri kullanılarak oluşturulmuş herhangi bir uygulamayı kullanmalarına izin veren başka bir token’a sahip olmaları gerekiyor.” ifadesini kullandı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!