Peter Schiff’ten Korkutan Bitcoin Tahmini: İkili Tepe! 

En ünlü Bitcoin (BTC) eleştirmenlerinden Peter Schiff, bir kez daha Bitcoin (BTC)’in çökeceğini iddia etti.. Ancak Schiff’e göre bu sefer yaşanacak düşüş, lider kripto para biriminin teknik verilerinden kaynaklanacak. Schiff tarafından paylaşılan grafiğe göre BTC, “ikili tepe” adı verilen sert bir düşüş modeli oluşturdu.

Bitcoin, bu seviyelere düşebilir!

SchiffGold başkanı Peter Schiff, Bitcoin (BTC) in 30 bin doların altına düşmesinin, sonrasında hızlı bir şekilde 10 bin dolar seviyesine ineceğinin bir göstergesi olacağına inanıyor. Ekonomist Schiff, BTC’de dip seviyelere bir düşüş öngörürken, Bitcoin’in beklediği bu düşük seviyelere inmesi için uzun bir yolunun olduğunu söylüyor. Ekonomiste göre, BTC mutlak en düşük seviyeye ulaşabilir ve yıl boyunca kazanılan tüm değerini kaybedebilir.

Bu ön görülere rağmen, haftalık Bitcoin grafiğine göre, analistin çizdiği grafik tam olarak doğru değil.. Düşük doğruluğa ek olarak, Bitcoin 35 bin dolardan başarılı bir şekilde sıçradığı ve son zamanlarda 45 bin dolara seviyelerine ulaştığı için, ikili tepe oluşumu henüz bitmiş görünmüyor. BTC’nin tersine dönüşe ve 42 bin dolar seviyelerine düşmesine rağmen, haftalık Bitcoin grafiğindeki çift tepe formasyonunun zaten kusurlu olduğu düşünülebilir.

Ayı piyasası mı?

Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi, Popüler kripto para analisti Nicholas Merten Bitcoin (BTC)’in ayı piyasasında olmadığını ve durgun fiyat hareketinin sadece geçici bir süreç olduğunu vurguladı. Merten, “Gerçekten ilginç bir teknik model oluyor ve bu, boğaların önde olduğunun bir işareti. İçinde bulunduğumuz konsolidasyonun sürecinin, ayı piyasası olduğu konusunda sizi kandırmasına izin vermeyin. Size karşı çok net olmak istiyorum: kripto paralarda ayı piyasası tarihsel olarak yüzde 50’nin üzerinde bir düzeltmedir, muhtemelen yüzde 70,  yüzde 80, yüzde 90 aralığında bir oran. Ayı piyasasında bu oranlarda düşüş görülür.” ifadelerini kullandı.

Stratejist, potansiyel bir rallinin geldiğine dair kanıt olarak Bitcoin (BTC)’in en son en yüksek dip seviyelerine ve bunların 2017’de belirlenen BTC’nin en yüksek seviyeleriyle ilişkili olduğuna işaret ediyor. Analist, “2021 ve 2022’ye dalgalı bir başlangıç yaparken, burada hep birlikte gördük, ilginç bir şekilde, yalnızca birbiriyle oldukça tutarlı olmakla kalmayıp, öncekini de hesaba katarsanız, daha yüksek düşükler belirliyoruz. Aralık 2017’deki en yüksek seviyeler, bu düşüklerin her birinden geçerken, her seferinde sıraya girdiklerini fark edeceksiniz. Alıcılar geliyor ve önceki direnç seviyesini artan destek noktası yapıyor ve bu gerçekten daha düşük tepeler yapmadığımızın iyi bir göstergesi. Yüksekler nispeten tutarlı. Düşükler yükseliyor. Alıcılar burada bir prim ödüyor ve bu, piyasanın bir sonraki yükseliş trendini oluşturmaya geri dönmeye hazır olabileceğini gösteriyor.” açıklamasını yaptı.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!