Önemli Veriler Altın Fiyatında Neye İşaret Ediyor?

Altın (XAU/USD), piyasa katılımcıları ABD doları endeksinin (DXY) 100,00 kritik direncinin üzerine yerleşmesine ilişkin bahisleri artırırken, 1.930,00 dolarlık destek alanının altına düştü. Kıymetli metal, Cuma gününe hafif pozitif bir başlangıç yaptıktan sonra Asya seansında kademeli olarak düşüyor. 

Fed politikaları, doların altın karşısında desteklenmesini sağlıyor 

Federal Rezerv (Fed) politika yapıcıları tarafından faiz oranını ortalamaya döndürmeye yönelik tartışmalar, doların altın karşısında desteklenmesini sağlıyor. Önümüzdeki hafta açıklanacak olan yıllık ABD Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) yüzde 6,6’lık bir ön tahmini, yükselen enflasyon hikayesini destekliyor. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyeleri, talebin azalmadığı ve büyümenin düşmeyeceği yüzde 2,4 nötr faiz oranı bildirdiler. Mevcut faiz oranlarını nötr faize kaydırmak için Fed, bu yıl açıklanacak altı faiz artırımından 50 baz puanlık (bps) bir veya daha fazla faiz artırımına şimdiden karar verdi. 

DXY 100,00 civarında işlem görüyor ve varlığı daha yükseğe çıkaracak bir tetikleyici arıyor. Bu arada, 10 yıllık ABD Hazine getirileri, şuan yüzde 2.66’dan işlem görüyor ve kazançlarını yüzde 2.67 ile üç yılın en yüksek seviyesini aşarak genişletmek istiyor. Saatlik bir ölçekte XAU/USD, yatay desteği 1.915.50 dolara yerleştirilen alçalan bir üçgen oluşumunda salınırken, azalan trend çizgisi 31 Mart’ın yükseği 1.949.89 dolarda çizildi. 20 ve 200 dönemlik Üstel Hareketli Ortalamalar (EMA’lar) birbiriyle örtüşüyor ve bu da ileride bir konsolidasyona işaret ediyor. 

Fed toplantı tutanakları, yüksek fiyat endişelerini artırıyor 

Bu arada, bugünün piyasalarında, ABD hisse senetleri düşerken, gösterge ABD Hazine getirileri ABD merkez bankasını çevreleyen anlatı nedeniyle teklif vermeye devam ediyor. Fed’in Mart toplantısından dün yayınlanan tutanaklar, yüksek fiyatlara ilişkin endişeleri destekliyor ve ABD merkez bankasının bilanço küçültmesinin yakın olduğu ihtimalini güçlendiriyor. 

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ipotek oranlarındaki ve devlet tahvili getirilerindeki artışlara rağmen Fed’in eğrinin gerisinde kaldığını söyleyerek bu riskleri artırdı. Sonuç olarak, ABD doları teklife geri döndü ve DXY endeksi tarafından ölçülen iki yılın en yüksek seviyelerine ulaştı. Daha fazla altın haberi için, Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!