Ethereum Kurucusu Vitalik Buterin’den Rusya’ya Çarpıcı Mesaj!

Rusya ve Ukrayna arasındaki kriz, yeni bir boyut kazanırken, Ethereum kurucusu Vitalik Buuterin, konuya ilişkin önemli bir açıklama yaptı.

 

Ethereum kurucusu, Kremlin’e sağduyu çağrısı yaptı

 Kremlin’in “mantıklı” bir karar vereceği umudunu dile getiren Ethereum kurucu ortağı, ”Ukrayna’ya yapılacak bir saldırı Rusya’ya, Ukrayna’ya ve büyün  insanlığa zarar verecek. Durumun barışçıl bir sürece mi yoksa bir savaşa mı döneceğine artık Ukrayna başkanı Zelensky ve NATO değil, Kremlin karar verebilir. Umarım akıllıca bir seçim yaparlar.” ifadelerini kullandı. Eski CIA görevlisi Edward Snowden, medyanın savaşı körüklediğini söyledi. Snowden’a göre, medyanın savaşı savunmasından daha kötü bir şey olamaz. Reuters’e göre, ABD, Japonya, Avustralya, Yeni Zelanda, Büyük Britanya, Letonya, Norveç, Hollanda, Karadağ ve Güney Kore vatandaşlarına Ukrayna’yı terk etmeleri çağrısında bulundu. Rusya’nın Ukrayna sınırına 100 binden den fazla asker yığdığı iddia ediliyor, ancak Moskova işgal planlarını reddediyor.

Ethereum yaratıcısı Buterin, Rusya’nın Kolomna şehrinde dünyaya geldi. Ancak, ailesi daha iyi iş imkânları bulmak için Kanada’ya göçtü. CIA, 16 Şubat’ta olası bir işgal senaryosu hakkında NATO’ya brifing verecek. Politico’ya göre, Başkan Joe Biden, NATO ve AB’nin yapacağı görüşme büyük önem arz ediyor. Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan, Cuma günü öğleden sonra Rusya’nın Ukrayna’ya “her an” saldırabileceği konusunda uyarıda bulundu. Jeopolitik istikrarsızlık, piyasadaki en önemli etkenlerden biridir. Bu durumda kripto para birimleri de bir istisna değildir ve büyük olasılıkla yatırımcıların korkusuna tepki vererek diğer riskli varlıkları takip edecek.

Peter Schiff, kriz döneminde altına işaret etti

Bölgede bir savaşın çıkıp çıkmayacağı veya ne kadar büyük olacağı belli değil, ancak bu varsayım, yatırımcıları değer deposu varlıkları aramaya yöneltti. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edeceği söylentilerinin ortasında Ethereum ve Bitcoin’in düşmesiyle Peter Schiff, yalnızca altının güvenilir olduğunu söyledi. Schiff’e göre, ABD hazine bonosu  enflasyon daha da yükselirken değer kaybedecek. Uzman, “Yüksek jeopolitik risk nedeniyle ABD tahvillerini güvenli bir liman olarak satın alan yatırımcılar büyük bir hata yapıyorlar. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi durumunda enflasyon baskıları yoğunlaşacak ve bu da tahvillerin değerini daha da düşürecek. Her iki tehdide karşı da gerçek güvenli liman altındır.” açıklamasını yaptı.

 

Bazı uzmanlar Bitcoin’ide güvenli liman olrak görüyor.  Pandeminin başlangıcında, Bitcoin hızla çakılmıştı ancak daha sonra toparlanarak hem 2020’de hem de 2021’de altın, dolar ve diğer varlıkları geride bırakmıştı. Piyasa, yeni Bitcoin düşüşünü yakından takip ediyor; ancak bu, son dönemdeki yükselişin ardından basit bir fiyat düzeltmesi olabilir. Daha fazla Ethereum haberi için, KriptoArena.com adresini takip edebilirsiniz. 

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!