Çarpıcı İddia: NFT Çılgınlığının Arkasında Vergi Kaçakçılığı ve Kara Para Aklama Var

Kripto para yatırımcısı Mr. Whale’e göre, NFT çılgınlığının devam etmesinin sebebi, bu sektörün kara para aklamada kullanılması. Trader ayrıca, NFT’lerin zenginler için vergi kaçakçılığını kolaylaştırma olanağına sahip olduğunu da söyledi. Geçtiğimiz hafta, Mr Whale, kara para aklama için NFT kullanmını açıklayan bir de rapor yayınladı.

NFT sektörü manşetlerden düşmüyor

Son zamanlarda NFT sektörü manşetlerden düşmüyor ve sektöre giriş yapan birçok insan var. Tanınmış isimler, sanatçılar, sporcular, kripto para meraklıları ve daha birçok isim NFT kervanına katıldı. Benzer şekilde, NFT’ler etkileyici ve rekor kıran satışlarla manşetlere çıkıyor. NFT’ler yıllardır var olmasına rağmen, sektör geçen yıl popülerlik kazandı. NFT’ler hayal edilemez miktarlarda paralara satılırken, NFT projesi EtherRocks da piyasaya girdi.


Mr Whale, otoritelerin NFT’leri incelemediğini çünkü sanatın genellikle öznel olduğunu ekledi ve sanatın yıllardır yasadışı para akışı için kullanıldığını sürdürdü. Raporda trader, kara para aklamayı kolaylaştırmak için NFT’nin nasıl kullanılabileceğini gösterdi ve insanların yasadışı eylemlerden elde edilen parayı meşru olan NFT’leri satın almak için kullanabileceğini açıkladı. Trader’a göre, bu yöntemle, kara para aklama yoluyla elde edilen fonu meşru eylemlerle hareket ettiriliyor. Mr. Whale, herkesin aynı yöntemi kullanarak vergi kaçakçılığı yapabileceğini söyledi. NFT’nin süper zenginler için kara para aklama ve vergi kaçakçılığı konusundaki yeteneği hakkında konuşan Mr. Whale, şu yorumu yaptı:

Delicesine yüksek fiyatlarla sanat eseri satın alan bu zenginler, yasadışı kârlarını yasal hale getirmek için NFT sektörünü kullanıyorlar. Bu, tamamen kara para aklama ve vergi kaçakçılığı.

Ünlü gazeteciden kritik rapor

Benzer şekilde, USA Today’de eski bir gazeteci olan Isaiah McCall, birkaç ay önce “NFT sektörü sayesinde Para Nasıl Aklanır” konulu bir rapor yayınladı. McCall şunları söyledi:

1 milyon dolar yasadışı paranız varsa, kendi NFT’nize 1 milyon dolar harcarsınız. Bunu kendiniz yapabilir veya güvenilir bir üçüncü taraf hesabı kullanabilirsiniz. Sonra bu çöpü bedavaya satarsın ve karı biriktirirsin.”


NFT’leri kullanarak olası kara para aklama şikayetlerinin ardından, düzenleyiciler ve vergi daireleri sektöre el atabilir. Mr. Whale’e göre, önümüzdeki birkaç yıl, insanları NFT dünyasında meydana gelen saçma olaylara maruz bırakacak. Trader, yaratıcı ve güzel NFT’lerin olduğunu kabul ederek, sektörün  “hala kalitesizlikle dolu olduğunu” ekledi. Kripto meraklısı, hükümetlerin sonunda bu trendi çökerteceğini ve KYC/AML düzenlemeleri olmayan NFT borsaları sorununun sona ereceğini belirtti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!