Negatif faizli tahvil Bitcoin’e yönelimi artıracak

Ekonomistlere yirmi yıl önce Bitcoin (BTC) ve negatif borç vermeyi anlattıysanız şok olurlardı.

1990larda ve hatta 2000lerde merkezi olmayan dijital para ile birlikte fiat paranızın zamanla ortadan kalkmasına neden olan bir bağ soyut gibi görünebilirdi hem de oldukça soyut. Ancak şimdi son on yılda çoğunlukla meyve veren bu iki finansal eğilim yaygın olarak kabul gördü.

Cuma günü Bloomberg negatif getirili tahvil durumunun yeni  geliştiğini bildirdi. Bloomberg Barclays Küresel-Toplam tahvil endeksini gösteren rapor 17 trilyon dolar değerinde tahvilin negatif getiri sağladığını gösteriyor.

Negatif oranlı faiz oranlarının ne olduğunu açıklamak için Bitcoin yorumcusu Rythm son zamanlardaki yaptığı açıklamada bu durumun esasen birine sermayenizi ödünç vermek ve birkaç yıl içinde daha az geri almayı beklemek gibi olduğunu ifade ediyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir hamle mantıklı gelmiyor. Sonuçta yatırımların geri dönüş yapması gerekiyor ve ayrıca sermayenizi yavaşça kaybetmenize neden oluyor.

Bütün bunların içinde gümüş bir astar var: Bitcoin ve diğer alternatif varlıklara olan talebin artması.

Goldman Sachs’ın hedge fon satış işinin eski başkanı Raoul Pal geçtiğimiz günlerde yatırımları konuşmak için Bitcoin podcaster Stephen Livera ile bir araya geldi. Ekonomist en popüler varlık sınıflarının göründüğü gibi on ila 20 yıllık görüşlere sahip milenyum kuşağı için bir anlam ifade etmediğini açıkladı.
Bahsettiği özsermaye kabaca her zaman en yüksek seviyedeydi ve nispeten az kar ve potansiyel için aşırı değerlere itiyor. Efsanevi bir hedge fon yöneticisi Ray Dalionun bu yılın başlarında açıkladığı gibi:

“1930ların sonları ile şimdi arasında birçok paralellik var. 1929dan 1932ye kadar bir borç krizi yaşadık – faiz oranları sıfıra indi. Sonra çok para basıldı ve finansal varlıkların alımları fiyatlarını yükseltti. ”

Pal tahviller çok daha iyi olmadığını belirterek “neredeyse sıfır getiri” ye (bazı durumlarda olumsuz verime) dikkat çeken borcun sağladığı güvenceye dikkat çekiyor ve şöyle diyor:

Gayrimenkul bile çekici değil öne çıkan yatırımcı bu varlık sınıfını “uygun olmayan” olarak nitelendirerek ev satın almanın daha az mantıklı olduğunu çünkü tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakın işlem yaptıkları için Bitcoin’e girilmesi gerektiğini ifade ediyor. 

“Öyleyse neredeyse tüm varlıklar önümüzdeki 10 yıl 20 yıl boyunca olumsuz emsal getirileri aldıklarında 2000 kuşağı geleceği için tasarruf etmek için ne yapacak? Cevap iyi kripto para ve Bitcoin’e yönelecek ”

Comments (0)
Add Comment