Muhteşem Performans: Balina Bu Altcoin ile 60x Kazandı!

Kripto para piyasası balina aktiviteleri ile çalkalanıyor. Son zamanlarda bir kripto para balinası, bu altcoin projesi ile beraber 60x kazanç sağladı. Büyük kripto para balinası 3 yıl içinde kazandığı yüzde 6000’lik kazanç ile beraber yatırımcıların dikkatini çekti! İşte detaylar…

Bu kripto para balinası, altcoin MATIC ile 60x kazanç sağladı!

Kripto para piyasası muhteşem bir balina performansını konuşuyor. Twitter üzerinden paylaşımda bulunan bir hesap, tek cüzdanlı bir adresin Polygon ile önemli kazançlar sağladığını ortaya çıkardı. Bir Polygon balinası, MATIC varlıklarıyla 3 yıllık bir süre zarfı içerisinde yüzde 6000’in üzerinde kazanç sağladı. Zincir üstü verilere göre bu kripto para balinası, kripto borsası Binance’ten yaklaşık 84 bin dolarlık token satın aldı. Bununla beraber cüzdan, iki gün önce yaptığı satışlarla beraber MATIC varlıklarını 5.2 milyon dolar değerinde stablecoin karşılığında satışa sundu.

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere Polygon (MATIC) son zamanlarda yükselişine devam ediyor. CoinGecko verilerine göre MATIC, son bir haftalık süreç içerisinde yüzde 16 değer kazandı. Verilere göre token, 2023’e hızlı başlayan altcoin projelerinden biri olarak açıklanıyor. Token, Ocak ayının başından bu yana yüzde 51’lik bir artış sağladı ve bu seviye diğer altcoin’ler arasında dikkat çekiyor. MATIC’te yaşanan bu artış, geçtiğimiz ay lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve Ethereum’un (ETH) sırasıyla yüzde 42 ve yüzde 35’lik kazançlar kaydetmesiyle geldi.

Polygon (MATIC)’teki bu fiyat hareketi, ilk olarak Temmuz 2020’de duyurulan ve merakla beklenen zkEVM yükseltmesini piyasaya sürmek için hızlanırken hızla artıyor. Anlık olarak popüler altcoin projesi MATIC, 10.6 milyar doları aşan piyasa değeri ile onuncu en büyük kripto para birimi olarak karşımıza çıkıyor. Altcoin’in fiyatı ise 1.12 dolar seviyesinde bulunuyor.

Polygon (MATIC) nedir?

Polygon (MATIC), ölçeklendirme sorunlarını çözmek için yaratılmış Ethereum tabanlı bir platformdur. Projenin yerel token’ı ise MATIC’tir. MATIC, Akıllı sözleşmelerin ölçeklenebilir ve özerk biçimde yönetilmesi adına geliştirilen bir plazma çerçevesine sahiptir. Proof of Stake ve Plazma üzerine inşa edilmiş düzeni geliştirmeyi amaçlayan bir işleyişi vardır.

Daha büyük ekosisteme ölçeklenebilmek, zincir üzerinde yapılan işlemlerinin blok onay süresini kısaltmak, sınırsız sayıda merkeziyetsiz uygulama barındırabilmek gibi yenilikleri Ethereum ağına kazandırdı. Proje, birçok yatırımcının dikkatini çekerken, önde gelen kripto para balinalarının hedefinde bulunuyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!