MovieBloc (MBL) Nedir?

MovieBloc (MBL) nedir? adlı konu başlığımızı Kriptoarena.com olarak, bu makalemizde yanıtlıyoruz. Merkeziyetsiz içerik dağıtımı gerçekleştiren MovieBloc platformunun yerel kripto para birimi MBL Coin’dir. Platform Jeffry Jin ve Chris Kang tarafından geliştirildi. Ayrıca, Pandora.TV isimli Kore video sitesinin ICO projesi olarak ortaya çıktı. Aynı zamanda bu platformda işlem görmektedir. MovieBloc içinde olan film ve videolara altyazı ya da pazarlama materyalleri sağlayan kullanıcılar MLB Coin ile ödüllendirilmektedir.

MLB Coin, MovieBloc içerisinde içerik üreticilerinin değer kazanmasını sağlamaktadır. Video ve filmlerinin gerçek kişilere eşit gösterim payı üzerinden ulaşmasını isteyen içerik üreticiler MLB Coin ödemesiyle platformda filmlerini yayınlayabilmektedir. Bununla birlikte MLB Coin, şeffaf olarak izlenme oranlarının görüntülenebildiği film ekosisteminin işlemesine imkan tanır.

Avantajları neler?

  • MBL Coin özellikle işlem hacimleri geniş olan ve yatırımcılara güven veren borsalarda al-sat avantajını sunar.
  • Likiditesi farklı borsalarda listelenerek, çeşitli fiyat değerlerinden işleme girer. Bu kapsamda seri alım-satımla kazanç sağlamak isteyenlere uygun modeli sunar.
  • Düşük fiyatlı olduğu alandan alınarak, yüksek fiyatlı olduğu borsada satışa çıkarılabilmektedir.
  • Film sektörüne yeni katılanlar için özellikle bütün koşulların eşit olduğu platformda rekabete girme imkanı tanır. MBL Coin ödemesiyle MovieBloc platformunda filmi yayınlayan her kullanıcı eşit izlenme payı üzerinden ağa dahil olma fırsatını elde etmektedir.

Dezavantajları neler?

  • MBL Coin daha uzun soluklu hareketleri analistlerce izlenememiş olan bir altcoin’dir. Yeni nesil ve teknolojik altcoinler arasında yer almaktadır.
  • Neredeyse 20’nin üzerinden kripto para borsasında listelenen popüler altcoinlerin yanında, MBL Coin’in listelendiği borsalar 14 adetle sınırlıdır.
  • Erişilebilirliği popüler bir altcoin’e göre daha geri plandadır.
  • MBL, her kripto parada olduğu gibi sanal cüzdanda ağdan gelebilecek saldırıların riski altında olma riskini taşımaktadır.
  • Ayrıca fiyat oynaklığına da sahiptir. Ancak bu eksileri gidermek için MBL Coin’in bir kısmını soğuk depolama ile korunmalıdır. Al-sat işlemlerinde mutlaka anlık fiyatları takip etme yöntemleri izlenmelidir.

MovieBloc (MBL) nedir? Nasıl satın alınır?

MBL ile şu anda işlem yapılabilen borsalar; Bithumb, Binance, Coinone, Indodax, Gate.io, Bithumb Global, Upbit, HitBTC, MXC.COM’dir. Coin satın almak için ise aşağıdaki adımlar izlenmektedir:

Öncelikle ilk adım olarak MBL listeleyen borsaların web/mobil uygulamasına erişim sağlayın. Daha sonra hesap açma adımlarını tamamlayın. Daha sonra kimlik doğrulama ve onay süreçlerini de tamamlayıp, para yatırma adımlarını takip edin. Son adım olarak istediğiniz bakiye tutarınca MBL Coin alım emri oluşturabilirsiniz. Güvenilir soğuk cüzdan hesaplarınızda saklayın.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!