Milyarder Yatırımcı, Bitcoin İçin O Korkutan Seviyeyi Bekliyor!

Daha önce kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere, dev kripto para borsası FTX’in iflasının hemen ardından başta lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) olmak üzere birçok kripto para birimi düşüş yaşadı. Bununla beraber yaşanan düşüşler, yatırımcılarda panik oluşturdu ve büyük satışlara yol açtı. Öte yandan önde gelen kripto para analistleri ve yatırımcılar ise lider kripto para birimi Bitcoin’in önümüzdeki dönemlerde görebileceği seviyeler hakkında yorumlarda bulunuyor. Efsanevi yatırımcı Mark Mobius’a göre kripto kışı derinleşmeye hazırlanıyor ve Bitcoin fiyatı yakında 10.000 dolara düşebilir.

Milyarder yatırımcıdan Bitcoin için uyarılar gecikmedi!

Milyarder ve Mobius Capital Partners’ın kurucu ortağı, Cumartesi günü Bloomberg ile yaptığı bir röportajda dünyanın en büyük kripto para birimine ilişkin görüşlerini açıkladı ve piyasa hala 11 Kasım’da iflas başvurusunda bulunan FTX’in düşüşünün ardından uğraşıyor.

O zamandan bu yana, lider kripto para birimi Bitcoin yüzde 21 düştü ve bu yıl zaten görülen kripto para birimlerindeki hızlı satışın üstüne bir kayıp eklendi. Lider kripto, şu anda Ocak ayındaki seviyelerinden yüzde 66 uzaklıkta bulunuyor ve Mobius’un tahmin ettiği gibi 10.000 dolara düşüş, mevcut seviyelerden yüzde 40 daha düşüş anlamına gelecek.

Mobius, sektörün kendisinin veya müşterilerinin parasıyla yatırım yapmak için “çok tehlikeli” olduğunu düşündüğünü ve uzun süredir kripto şüphecisi olduğunu söyledi ve kripto para birimlerindeki bir satışın S&P 500’ü daha da aşağıya çekebileceği konusunda uyardı. Bununla beraber kripto kışı da uzun bir süre devam edecek gibi görünüyor.

Birkaç analist ise yükseliş iddialarını sürdürüyor!

Milyarder yatırımcı Mobius, FTX dramasıyla ilişkili risklere ve oynaklığa rağmen, endüstrinin muhtemelen mevcut kötü döneminden sağ çıkacağını söyledi, ancak Bitcoin fiyatlarının şimdiye kadar olduğu gibi kalmasının “şaşırtıcı” olduğunu da sözlerine ekledi. Ünlü isim Bloomberg’e verdiği demeçte, “Hala ona inanan birkaç yatırımcı olduğu için kripto burada kalacak” dedi.

Diğer piyasa yorumcuları, kargaşaya ve düzenleyicilerin sektöre daha fazla baskı yapma potansiyeline rağmen, kripto paranın geleceği konusunda yükselişini sürdürdü. Ark Invest’ten Cathie Wood, önümüzdeki on yılda lider kripto para Bitcoin fiyat hedefini 1 milyon dolar olarak yineledi.

Öte yandan lider kripto para birimi son bir haftalık süreçte yüzde 4 değer kazandı. Bitcoin (BTC)’nin son bir haftalık süreçte değer kazanmasıyla beraber birçok kripto para biriminde de ufak oynamalar yaşanırken, anlık olarak lider kripto para birimi 16,452.79 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Son 24 saatlik işlem hacmi ise karşımıza 26,176,307,935 dolar olarak çıkıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!