Mike Novogratz’dan Çarpıcı Kripto Para Açıklaması: Biden!

Yakın tarihli bir Twitter dizisinde, Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, kripto para endüstrisine yönelik son düşüncelerini paylaştı.

”Kripto para birimleri, dünyayı yeniden şekillendirecek”

Ünlü yönetici, kripto para ve Blockchain teknolojisinin dünyayı hayal edilemez düzeyde yeniden şekillendirmek için yeterli potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Novogratz, başkan Joe Biden’ın dün yayınladığı kararnamesinin sektör için olumlu bir gelişme olduğunu söylüyor. Kripto para endüstrisinin birçok üyesi, Biden yönetiminin regülasyon  planına övgüler yağdırdı. KriptoArena.com tarafından bildirildiği üzere, yürütme emri Bitcoin fiyatında önemli bir artışa neden oldu, ancak bu etki uzun sürmedi. Biden’in regülasyon planı büyük önem arz ediyor. Kararname sayesinde, kripto paralar artık sadece bir spekülasyon aracı olarak değil, bağımsız bir yatırım aracı olarak görülecek.
 
Bidenönetimi, ABD‘de “sorumlu inovasyonu” teşvik etmeye ve aynı zamanda dolandırıcılığın önlenmesini sağlarken küresel platformda liderliği teşvik etmeye odaklanıyor. Ancak bazı eleştirmenler, kararname metninin oldukça belirsiz olduğuna ve kripto para endüstrisinin büyümesini sağlamak için somut bir adım atılmadığına dikkat çekiyor. Novogratz, mesajında ​​Galaxy Digital’in ABD yönetimiyle daha fazla ilişki kurmaya istekli olduğunu söylüyor. Yöneticiye göre, kurumlar arası işbirliği, kripto para endüstrisini geliştirmek için önemli. Novogratz ayrıca, kamu-özel sektör ortaklıklarının öneminin de altını çizdi. Geçen ay milyarder, hem Bitcoin hem de altının enflasyona karşı değer deposu olarak algılandığını söyledi. Novortaz, ayrıca, 2022’de NFT’lerin kripto paralardan daha iyi performans göstereceğini öngörüyor.

Tahvil getirileri ve faiz oranları yükseldiği sürece…!

Digital Galaxy kurucusu ve CEO’su Mike Novogratz, geçtiğimiz ay kripto para piyasasının son zamanlarda neden ivme kaybettiğini açıkladı. Milyarder, 410 bin Twitter takipçisine tahvil getirileri ve faiz oranları yükseldiği sürece hem borsa hem de kripto para piyasasının ağır satış baskısı altında olacağını söylüyor. Novogratz’ın uyarısı, ABD Merkez Bankası’nın son kırk yılda gördüğümüz en yüksek enflasyon oranlarına karşı koymak için bu yıl faiz oranlarını artıracağını açıklamasının ardından geldi. Bitcoin (BTC) 40 bin doların altına düşerken Ethereum ise (ETH) geçen Eylül ayından bu yana görülmeyen bir seviye olan 2.800 dolara düştü. Buna rağmen, küresel iş analitiği şirketi FTI Technology tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, finans sektöründe kripto varlıklarına yatırım yapmaya olan ilgi artıyor.

Rapor, Bitcoin gibi kripto para birimlerine yatırım yapmayı düşünen finansal kurumlardaki 150 ABD merkezli şirketi araştırdı ve bunların yüzde 51’inin önümüzdeki 12 ay içinde Blockchain teknolojisine yatırım yapmayı yüksek bir öncelik olarak gördüğünü, yüzde 44’ünün ise bunun büyük bir öncelik olduğunu söyledi.  Ayrıca, katılımcıların yüzde 88’i Blockchain teknolojisini benimsemezlerse rekabet açısından dezavantajlı duruma düşeceklerini söyledi. FTI Technology’nin  genel müdürü Preston Fischer, “Bankacılık ve finansal hizmetler endüstrisinde dijital varlık altyapısına yatırım hızlanmaya başlıyor. Kıdemli liderler, daha düşük maliyetli ve daha hızlı işlemler, yeni pazarlara erişim ve güvenilir olmayan işlemlerin kolaylaştırılması için stratejiler geliştirmeye giriştiklerinde faydaların farkına varıyorlar.” açıklamasını yaptı.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!