Dev Borsadan Endişelendiren Bitcoin Raporu: Ayı Piyasası!

Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından Huobi,  Fed’in Kasım ayındaki daralma politikası nedeniyle Bitcoin (BTC)’in bu yıl ayı piyasasına gireceğini açıkladı

FED para politikası: Ayı piyasası

Coinmarketcap’a göre dünyanın en büyük borsası olan Huobi, Hong Kong’da işlem görüyor ve günlük 1 milyar dolardan fazla işlem hacmi bulunuyor. Borsa, Singapur Blockchain Derneği ile birlikte “Küresel Blockchain Sektörüne Genel Bakış ve Trendler” başlıklı bir rapor yayınladı. Raporda, Huobi uzmanları, Bitcoin’in ayı piyasasına gireceğine ve küresel piyasaların ABD Federal Rezervinin varlık alımlarını geri çevirmesine tepki vereceği için BTC fiyatının bu yıl düşeceğine inanıyor. Bildiğimiz gibi, genel olarak, Bitcoin düştüğünde, tüm kripto piyasası etkilenir ve Ethereum dahil diğer tüm altcoin’ lerin fiyatını olumsuz etkiler.
  
Daralma, Fed’in menkul kıymetler ve tahviller de dahil olmak üzere yeni varlık alımlarını yavaşlattığı süreç anlamına geliyor. Huobi uzmanlarına göre, Fed’in daralması ve faiz oranlarının artması küresel likiditenin daralmasına ve nihayetinde Bitcoin fiyatını etkilemesine neden olabilir. Huobi’nin araştırma kolu Huobi Araştırma Enstitüsü yayınladığı raporda, “Fed daralmasının bu yıl küresel likiditede veya küresel ekonomiye giren parada bir azalmaya neden olması muhtemel. Diğer birçok yüksek riskli varlık gibi, Bitcoin de genellikle likiditedeki değişikliklere duyarlıdır. Bu nedenle, Bitcoin, güvenliğin uzun süreli bir fiyat düşüşüyle ​​karşı karşıya kaldığı bir “ayı piyasası” ile karşı karşıya kalacak.” ifadelerine yer verildi.

Bitcoin, 40 bin doların altına düştü

Rapor ayrıca, Fed’in faiz oranlarında yapacağı bir artışın Bitcoin gibi riskli ve düzenlemeye tabi olmayan varlıklar üzerinde ekstra baskı oluşturacağını, bu nedenle “Bitcoin ayı piyasası olasılığının ortadan kaldırılamayacağını” açıklıyor.
Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesi olarak 69 bin dolara ulaştı, ancak o zamandan beri BTC fiyatını koruyamadı ve düşmeye devam etti. BTC fiyatı, 40 bin dolarlık önemli seviyenin altına indi ve şu anda 38.800 dolardan işlem görüyor. Bu hafta boyunca birçok uzman BTC’nin 30 bin dolar seviyesine düşeceğini tahmin etmişti. Daha fazla BTC haberi için, Kriptoarena.com adresini takip edebilirsiniz.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!