Michael Saylor ve MicroStrategy Neden Bitcoin İçin En Büyük Risk?

Bitcoin (BTC) fiyatı, toparlanmaya çalışırken, hala tehlikeli bir seviyede işlem görüyor. Tüm bunlar olurken, MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, şirketin zaten oldukça büyük olan pozisyonuna ek olarak BTC satın almaya devam ediyor.

MicroStrategy’nin Bitcoin alımları sistemin amacına aykırı

MicroStrategy‘nin Bitcoin alması, çok sayıda BTC boğasını mutlu etse de, şirket lider kripto para birimine ve onun altında yatan ağına karşı en sistemik riski büyük oranda elinde tutuyor. Piyasadaki bazı finans uzmanları,  şirketin yarattığı riske dikkat çekerek uyarıda bulunuyorlar. Bitcoin’in tüm amacı, hiçbir üçüncü tarafın veya tek bir aktörün para ağını etkileyememesiydi. Satoshi Nakamoto bile bu nedenle ortadan kayboldu.

Elon Musk’ın aniden ortaya çıkması ve ardından kripto para sektöründe kitleleri komuta etmesi ile bu alanda kripto kahramanı oluşturuldu. Yatırımcılar, Musk’ı takip ederek. Dogecoin kervanına katıldılar ve zengin olma ümidiyle büyük bir coşku başladı. Son piyasa düzeltmesinde, DOGE büyük darbe aldı ve şimdi DOGE topluluğu Musk‘tan yardım istiyor.

Saylor BTC kervanını terk ederse ne olur?

Musk’ın etkisi küçümsenemez. Bitcoin hususunda ise MicroStrategy en etkin şirket konumunda. Saylor liderliğindeki şirket, yazılım çözümleri firmasından kripto paralara yatırım yapan bir deve dönüştü ve MSTR hisseleri ve şirketin kârlılığı için iyi iş çıkardı. Saylor, geçen yıl boyunca Bitcoin satın almaya devam ettiği için, şu anda potansiyel olarak satın alma fiyatında bir kayıp yaşıyor ve pozisyonunu artırmaya devam ettiği için, şirketi pozisyonlarını tasfiye etmeye zorlamak isteyen balinaların hedefi haline gelebilir. Musk Bitcoin konusunda bocalarken, Saylor güçlü kaldı, bu yüzden Saylor, hala kripto para birimine olan bağlılığı nedeniyle hala en favori isimlerinden. Ayrıca, küçük çocuklarla kripto para hakkında çevrimiçi eğitici toplantılar yaparak dünya çapında kripto para devrimini teşvik ediyor.

Ancak sorun şu ki, risken kaçınma ve korunma konusundaki eksiklik, kendisinin ve firmasının bir hedef haline gelmesine yol açabilir. Musk örneğinde gördük ve kripto para piyasası hala kendini toparlayamadı. Saylor, Bitcoin (BTC)’lerini satmaya ve piyasayı terk etmeye zorlanırsa, işler ne kadar kötüye gidebilir? Tek bir adamın elinde bu kadar çok Bitcoin (BTC)’in merkezileştirilmesi, iyi niyetlere sahip olsalar bile tehlikeli sonuçlar doğurabilir ve bu, kripto paranın doğasına tamamen aykırıdır. Saylor’un bir sonraki BTC alımını desteklemeyi düşündüğünüz bir dahaki sefere ki zaten satın almaya devam edecek, Bitcoin gemisinden atlarsa neler olabileceğini düşünün. Ayrıca, Michael Saylor’un o sırada milyarlarca dolar kaybederek ”dot com” vakasının balon döneminde kaybedenler listesinin başında geldiğini düşünün. Umarız yaptığı yatırımlarla bir kez daha kaos ve fiyasko yaratmaz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (1)
Add Comment