Elon Musk’tan Dogecoin (DOGE) Yorumu: Önemli Bir Gelişme!

Tesla CEO’su Elon Musk, Dogecoin (DOGE)’in işlem ücretlerini düşürme çabaları hakkında bazı yorumlarda bulundu. Bu sevimli meme coin’i, bu hafta, Tesla CEO’sunun Saturday Night Live’da DOGE’den bahsettiği zamandan 69 milyar dolar daha düşük olan piyasa değeri ile bir “ters rekor”a imza attı.

Elon Musk, Dogecoin işlem ücretinin azaltılması teklifini destekliyor

Hikaye, Dogecoin geliştiricilerinden biri olan Ross Nicoll’ün, DOGE işlem ücreti indirim planına karşı çıkan bazı insanları ikna etmek niyetinde olduğunu tweet atması ile başlıyor. Ardından en büyük Dogecoin destekçisi Elon Musk, bu fikri onaylayarak tartışmaya katkıda bulunuyor. Daha önce, Tesla CEO’su, meme coin’inin işlem verimliliğini artırmak için doğrudan Dogecoin geliştiricileriyle birlikte çalışıyordu. Ross Nicoll de bu geliştiricilerden birisi. Nicoll tarafından yürütülen bir tartışmada, Dogecoin topluluğu sürekli olarak madencileri motive etmenin yanı sıra işlem ücretlerini düşürmenin en iyi yöntemleri hakkında tartışıyordu.

Mayıs ayının ortalarında Musk, Dogecoin ağındaki metriklerin nasıl iyileştirileceğine ve onu Bitcoin’den daha iyi bir ödeme birimi haline getireceğine dair vizyonunu paylaşmıştı. Musk’ın önerileri arasında, DOGE işlem ücretlerini yüzde 100 düşürme önerisi de var. Musk’a göre, Dogecoin’in yeterince hızlı olması ve işlem ücretlerinin yeterince ucuz olması ideal bir senaryo olabilir. O zaman kullanıcılar, yüksek ücret endişesi duymadan rahatlıkla bir fincan kahve satın alabilirler.

Bazı Dogecoin yatırımcıları, meme coin’i terk ettiği için Elon Musk’ı suçluyor

Dogecoin, bugün yüzde 36’nın üzerinde bir düşüşle bugüne kadarki en kötü ikinci gününü kaydetti. 23 Nisan’dan bu yana en düşük seviye olan 0.16 dolara düştü. Bu hafta, meme tabanlı altcoin’in piyasa değeri, Tesla ve SpaceX CEO’sunun Saturday Night Live’a ev sahipliği yaptığı zamana kıyasla 69 milyar dolar azaldı.

DOGE, mayıs ayı başlarında büyük bir ralli gördü ve yüksekliği 95 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahipti. 8 Mayıs’ta Musk’ın ekranlara gelmesine rağmen, herkesin beklentisinin aksine DOGE fiyatı, bugüne kadar devam eden ani bir düşüş yaşamaya başladı. CoinMarketCap’teki ilk 10 sıralamasına açık ara en geciken kripto para Dogecoin olarak nitelendiriliyor. Ancak XRP, Binance Coin (BNB) ve Polkadot (DOT) dahil olmak üzere diğer birçok büyük altcoin de çift haneli kayıplara tanık oldu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!