Micheal Saylor’dan Kritik Bitcoin Yorumu: Ralli Bitti mi?

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Bitcoin (BTC)’in 100 trilyon dolar seviyelerinde bir piyasa değerine ulaşana kadar BTC rallisinin bitmesini beklemiyor.  

Yüksek enflasyon Bitcoin fiyatını arttıracak 

Bitcoin hamleleriyle kripto pazarında kilit bir etki yaratan ünlü CEO Saylor, çarşamba günü yaptığı konuşmada,  BTC’nin rallisine zorlanmadan devam edeceğine inanıyor. Saylor’a göre, artan enflasyon oranları ve merkezi hükümet organları ile vatandaşları arasındaki güvenin azalması, BTC fiyatının artmasına neden olacak. Saylor konuyla ilgili şunları söyledi: 

Bence kripto topluluğundaki herkes son bir buçuk yıldır enflasyona odaklandı. Dünyanın bir enflasyon riskinden korunmaya ihtiyacı olduğu evrensel olarak kabul edilmiş bir gerçek

 Dünyanın dört bir yanındaki hükümetler, kripto para birimlerine karşı savaş vermek için kendi dijital para birimlerini hızla piyasaya sürerken, Saylor, alarm için bir neden olmadığını açıkladı ve fiat para birimlerinin (devlet onayı ve denetimi ile basılan kağıt para) kripto paraların yanında mükemmel bir şekilde var olmaya devam edebileceğini belirtti.  

Kripto paralarla işlem yapacaksanız, vergisini ödemelisiniz 

Saylor’a göre, merkez bankaları arasında, Bitcoin (BTC)’in bir kripto para olduğu ve kripto para birimleriyle ilgili tüm düzenlemelerin, dijital varlıkların bir para birimi olarak kullanılmasını engellemeyi amaçladığı konusunda zaten bir fikir birliği olduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: 

Para birimi, vergiden muaf olarak transfer edebileceğiniz bir değişim aracıdır ve hükümetlerin para birimlerinin kontrolünü elinde tutmak istedikleri oldukça açık. Bunu kabul ettiğiniz sürece dijital bir varlığa sahip olmanız tehdit oluşturmaz. Kriptolarla işlem yapacaksanız vergisini ödemelisiniz.

Saylor, Bitcoin (BTC)’in tam ademi merkeziyetçiliğe yaklaştıkça, şu anda piyasa değeri 1,1 Trilyon Dolar olan varlığın, piyasa değerlemesinde 100 trilyon Dolar’a ulaşarak onu dünyanın en değerli varlığı haline getirmeye hazır olduğuna inanıyor sözlerine şöyle devam ediyor:

Geçmişte Bitcoin almış olanlar şimdinin dolar milyonerleri. Bitcoin’e yeni yatırım yapanlar ise geleceğin milyonerleri olacaklar. Dijital anlamda Altın’ın yerini alır, tahviller de zamanla Bitcoin’e evrilirse, neden gelecekte 100 Trilyon’luk bir pazar payına sahip olamasın?

Kriptoarena olarak daha önce belirttiğimiz gibi, MicroStrategy’nin CEO’su Michael Saylor, firmanın yakın gelecekte Bitcoin (BTC) almaya devam edeceğini açıklamıştı.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!